Divendres, 24 de setembre de 2021

“Adolf Hitler ha muerto en Berlín” fa el salt a la gran pantalla

 

Gorka al metro

“Adolf Hitler ha muerto en Berlín” fa el salt a la gran pantalla

"Adolf Hitler ha muerto en Berlín", un dels relats que va guanyar el Concurs de Relats Curts d'enguany, escrit per en Gorka López, competirà, convertit ara en curtmetratge, dins del festival Subtravelling 2014.

Albert Piqué / 18.11.14 - 08:36h

"Adolf Hitler ha muerto en Berlín" va ser un dels relats guanyadors de la categoria de la secció "Va passar a TMB" dins la 8a edició del Concurs de Relats Curts Online de TMB, que es van fallar el passat mes de juny. El premi que va obtenir en Gorka López, el seu autor, va ser un any de cinema gratis, cortesia de Filmax Granvia, i la producció audiovisual del relat i participació directa al festival de curtmetratges V Festival de Curtmetratges de TMB.

"Va passar a TMB" també és una de les categories del Subtravelling 2014, creada amb motiu de la celebració del 90è aniversari del metro de Barcelona. Els participants havien d'escollir un any (entre el 1924 i el 2014) per ubicar la seva història durant un trajecte en transport públic. Al web del concurs, una línia del temps recollia les narracions enviades i així, entre tots els participants, es construïen 90 anys d'històries que han tingut lloc al suburbà barceloní, un escenari tan quotidià i tan misteriós alhora. Excepcionalment, les narracions d'aquesta categoria no podien superar els 1.924 caràcters, en un homenatge a l'any d'inauguració del Gran Metro, nom de la primera línia que va existir a Barcelona, el 30 de desembre de 1924.

 La trama del relat d'en Gorka, convertit ara en curtmetratge, s'inspira en el mític tramvia 36 i el paper que va tenir la sort perquè el seu avi conegués la que acabaria sent la seva companya de vida.

 En Gorka López, que treballa com a responsable d'estació i conducció del Telefèric de Montjuïc i és pèrit cal·ligràfic, és un apassionat de l'escriptura. Ha guanyat diverses edicions del concurs de relats curts de TMB, el I Certamen de Microrelats Fantàstics i de Terror - XXV Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, i va ser un dels 20 guanyadors del II Concurs Internacional de Relat Curt Geepp Edicions.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB