Enric Cañas, conseller delegat de TMB, amb Joaquim Balsera, director Comercial, i Myrka Borachok, reponsable de la Fundació TMB / Miguel Ángel Cuartero
Enric Cañas, conseller delegat de TMB, amb Joaquim Balsera, director Comercial, i Myrka Borachok, reponsable de la Fundació TMB / Miguel Ángel Cuartero

TMB i l'Espai Mercè Sala, amb el Dia Sense Cotxes

Aquest dissabte, excepcionalment, estarà obert l'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions de la Fundació TMB situada a l'estació de Diagonal, on es pot veure l'exposició "TMB en acció. Un viatge sostenible".

Oriol Pàmies / 15.10.15 - 16:56h

TMB està participant amb diferents activitats en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i en el Dia Sense Cotxes, que Barcelona torna a celebrar aquest dissabte, 17 d'octubre, convertit en una jornada festiva i de recuperació del carrer per als vianants, els ciclistes i el transport públic. Al centre de la celebració, el tram de la Diagonal entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan, hi haurà la presència d'un autobús elèctric com a part d'un taller infantil de TMB Educa.

L'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions de la Fundació TMB, se suma a aquesta celebració obrint excepcionalment les portes en dissabte, de les 10 del matí a les 8 del vespre. I és que el tema de l'exposició actual, "TMB en acció. Un viatge sostenible", està "totalment vinculat amb l'esperit de la Setmana de la Mobilitat", segons ha subratllat el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, en la visita que hi va fer ahir junt amb el director comercial i de màrqueting, Joaquim Balsera.

Aire, aigua, energia i residus

Amb dades abundants, sovint tractades en format d'infografia, l'exposició aborda els principals reptes que les ciutats tenen plantejats en matèria de sostenibilitat, pel que fa a la qualitat de l'aire, l'ús racional de l'aigua, el consum d'energia i la gestió dels residus. En cada àmbit s'explicita l'esforç que està fent el transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana per aconseguir fites ambicioses d'estalvi i millora ambiental en benefici del conjunt de la societat, per exemple reciclant aigua, reconvertint la flota d'autobusos o recuperant energia de la frenada dels trens. També se suggereixen contribucions que els ciutadans podem fer, individualment o en família, per acostar-nos a l'objectiu de la ciutat sostenible.

S'hi pot descobrir que, en quatre anys, la flota d'autobusos ha reduït un 60% les emissions, que s'aprofita l'aigua de set pous del metro per regar jardins i carrers i que a TMB hi ha criteris de compra verda i s'hi separen 55 tipus de residus diferents.

La reducció de consum energètic a TMB equival a l'energia que consumeixen 4.000 llars durant tot un any. Aquesta dada i moltes més a l'exposició de l'Espai Mercè Sala.

Posted by TMB, Transports Metropolitans de Barcelona on Viernes, 2 de octubre de 2015

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB