Metro i autobusos difondran el telèfon contra la violència masclista
La col·laboració de TMB amb la campanya de l'Institut Català de les Dones inclou l'emissió d'un espot a MouTV i també la distribució de 10.000 fullets divulgatius a les xarxes de transport.
TMB i el Departament de Benestar Social i Família han subscrit un conveni per divulgar, a través de la xarxa de transport públic, la línia 900 900 120, que és el servei d'atenció a les dones en situació de violència masclista, gestionat per l'Institut Català de les Dones (IDC).
Durant l'acte de signatura de conveni, el president de TMB, Joaquim Forn, va refermar el compromís de treballar conjuntament en aquest àmbit i va subratllar que “aquest tipus d'acord s'engloba dins la política de responsabilitat corporativa de TMB”. Forn va assegurar que “és important donar difusió des de diferents espais a aquest tipus d'iniciatives” i en aquest sentit va afegir que “el transport públic és una bona plataforma des d'on fer-ho”.
Campanya de difusió de la línia 900 900 120
La campanya consisteix en l'emissió d'un espot televisiu que dóna a conèixer la línia telefònica d'atenció a través de les pantalles del sistema d'informació MouTV.
Als autobusos també es distribuiran un total de 10.000 fullets informatius sobre aquest servei telefònic en què es mostren exemples de com identificar una relació abusiva en l'àmbit de la parella amb algunes paraules clau com el control, l'aïllament, la ridiculització, la manipulació o l'abús.
A més, TMB també farà difusió de la línia telefònica a nivell intern, entre el seu personal, a través dels canals de comunicació interns.
Un telèfon gratuït i confidencial
L'atenció que ofereix la línia 900 900 120 és gratuïta i confidencial. Funciona 24 hores al dia els 365 dies de l'any i facilita la comunicació en un total de 124 llengües.
La línia ha atès enguany, des del gener fins al mes de setembre, un total de 6.650 trucades. En un 94,2% dels casos es tracta de violència psicològica, en un 35,5% és violència física, un 8,5% de les trucades són per violència econòmica i en un 3%, violència sexual. Gairebé el 70% de les dones que truquen tenen entre 31 i 50 anys. El 23,4% de les trucades les fan persones de l'entorn més immediat de la víctima.
Es tracta d'un primer recurs per a les dones que pateixen violència masclista. Aquí poden trucar de forma anònima i expressar la situació viscuda, i se les deriva a una xarxa especialitzada, de la manera més acompanyada possible. En les situacions més extremes també s'encarreguen del contacte amb el servei d'emergències policials i de salut.