Relleu a la direcció del servei de salut, seguretat i benestar laboral

Després de més de tres dècades a TMB, el Dr. Mira es jubila i passa el seu relleu a la Dra. Eva González. Abans de marxar, però, GenTMB ha volgut repassar amb ell el seu pas per la companyia.

Albert Piqué / 25.05.23 - 08:10h

Corria l’any 1990 quan un metge jove provinent de la Mútua Montañesa s’incorporava a TMB. En la conversa que hem tingut amb el Dr. Mira, ens comparteix tres moments molt especials que ha viscut durant la seva trajectòria professional a TMB: “la il·lusió que em va significar incorporar-me a una empresa que s’estava preparant per a un gran esdeveniment per la ciutat com van ser els JJOO del 92 i la quantitat d’exàmens psicofísics d’aptitud que vam haver de  fer en aquells moments màgics per tothom”; “l’any 2007 quan la direcció d’aquell moment va confiar en mi per dirigir tot el servei de salut i seguretat; eren uns moments molt complicats per la crisi econòmica que començàvem a patir, però afortunadament, ens en vam sortir fins a arribar on som ara”; i finalment, “la posada en funcionament l’any 2020 del Centre Mèdic TMB Salut, ja que significa una  millora en la qualitat de les prestacions sanitàries internes que rebem com a persones que treballem a TMB.”

Li canvia el semblant quan parlem de la pandèmia; "ha estat sens dubte un dels moments més crítics que hem hagut de viure, com a persones i en el meu cas com a professional; però ens n'hem sortit encara més forts". Ens comparteix l'anècdota més simpàtica que recorda d'aquestes més de tres dècades a TMB; "va ser fa uns anys quan em van demanar que visites a un conductor de Bus novell, que va estar una estona donant voltes amb passatge per la Plaça Tetuan, fins que el va aturar la Guàrdia Urbana per l'avís d'algunes de les persones "enrabiades" que hi havia dins del bus. El van rellevar i me'l van enviar a la consulta. Aquell conductor no tenia cap problema de salut mental, simplement, era tímid, no recordava la ruta i es va bloquejar. Després d'aquell episodi, no va tenir cap altre problema, però sempre que penso en l'escena d'un bus donant diverses voltes seguides a la plaça Tetuan i la cara del passatge, no puc evitar somriure."

Preguntat per la nova etapa vital que comença, ens diu: "la veritat és que continuar treballant uns anyets més; la meva professió m'agrada i sense les obligacions pròpies del treball per compte d'un altre, ara tindré més temps per potenciar el meu vessant com a professor universitari i com a professional lliberal, però tota aquesta activitat serà degudament regulada i combinada amb una major disponibilitat de temps lliure per gaudir de no fer res i la possibilitat de viatjar fora de temporada alta". De fet, el Dr. Mira ha vingut compatibilitzant la seva tasca a TMB amb la de professor associat a la Universitat Pompeu Fabra.

El seu relleu al capdavant de la direcció del servei de salut, seguretat i benestar laboral l’agafa la Dra. Eva González, que assumeix la confiança que la direcció de la companyia li fa, amb màxima responsabilitat i compromís, i amb els aprenentatges que ha tingut al costat del Dr. Mira, en aquests darrers anys.

Abans de cloure la nostra trobada, en Miquel Mira ens vol compartir un missatge que anys enrere un alt directiu de la companyia li va dir; "TMB és com transatlàntic; molt gran, costa temps conèixer-lo, de vegades trontolla amb la mala mar, però és segur, estable i ofereix possibilitats de desenvolupament personal i professional i sobretot, acaba reconeixent a la tripulació que s'ho mereix". "El meu viatge ha acabat i baixaré a port molt aviat, però els que encara seguiu, poseu il·lusió i compromís, independentment de la zona del vaixell on us toqui treballar perquè, és evident, que totes feines són molt importants i necessàries per portar els vaixells a port. Estic segur que, amb aquesta actitud positiva, al final, gaudireu el viatge. Jo, ja ho he fet."

Moltes Gràcies, Miquel per tots aquests anys de dedicació.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB