Imatge de família dels guanyadors de la 5a edició del Subtravelling / Pep Herrero
Imatge de família dels guanyadors de la 5a edició del Subtravelling / Pep Herrero

Les millors històries curtes del Subtravelling ja tenen premi

Per primer cop una sala de cinema acull l'entrega de guardons i la cloenda del cinquè festival internacional de curtmetratges Subtravelling, una cita que ja és tot un clàssic en la programació cultural de TMB.

Marta Espinosa / 26.11.14 - 16:01h

Els cines Filmax GranVia a l'Hospitalet de Llobregat han tingut l'honor d'acollir, la nit del 25 de novembre, l'entrega de premis als guanyadors de les diferents categories de la cinquena edició del Subtravelling, el festival internacional de cinema curt de Transports Metropolitans de Barcelona, organitzat per la Fundació TMB. El mediàtic actor català Marc Clotet ha estat l'encarregat de clausurar el festival i conduir l'acte de lliurament de premis davant de prop d'un centenar de persones, entre cinèfils, usuaris curiosos i els creadors dels curtmetratges a concurs, que esperaven emocionats que les seves obres s'alcessin amb el guardó.

I els guardonats són...

Dins la categoria a competició oberta al públic, Roda a TMB, en què els mateixos usuaris envien els seus vídeos rodats amb un mòbil al metro o als busos, el treball guardonat pel jurat és Metro GP, el deporte invisible, de Marc Saludes. El curt simula un documental sobre un suposat esport de competició entre els conductors de metro, que fan paral·lelament a la seva feina de transportar passatgers. I enguany s'estrenava una nova categoria de curts de 15 segons, en què el jurat ha premiat el treball La vida es cambio, de Míriam Martínez, que fa un paral·lelisme entre els camins de la vida i els trajectes en transport públic.

En total s'hi han presentat gairebé una trentena de curts, que encara es poden veure a la galeria de vídeos de la pàgina oficial del festival.

Curts de nivell internacional

L'altra secció a competició del festival, Microcurts, ha presentat 20 curts en total, 10 històries de ficció i 10 d'animació. L'obra que ha rebut més vots, en la categoria d'animació, és Rollin' safari, dels directors Kyra Buschor, Anna Habermehl i Constantin Paeplow, un simpàtic curtmetratge protagonitzat per animals rodons a la sabana africana. El curt de la categoria de ficció amb millor valoració és Time 2 split, del director i guionista Fabrice Bracq, que explica la tendra història de la separació d'una parella que té un fill en comú. 

D'entre els 20 curtmetratges, la distribuïdora Marvin & Wayne ha escollit el curt d'animació Beauty, del director italià Rino Stefano Tagliafierro, que es distribuirà en una cinquantena de festivals nacionals i internacionals, un servei de promoció valorat en 600 euros. Al curtmetratge, les obres mestres pictòriques del romanticisme i el neoclassicisme cobren vida i adquireixen una nova dimensió mai vista.   

Menció especial als 90 anys del metro

Una altra secció que s'ha estrenat enguany al Subtravelling és la categoria Va passar a TMB, en homenatge als 90 anys de vida del metro de Barcelona. Es tracta de l'estrena de sis curtmetratges de creació pròpia basats en els guanyadors de la mateixa categoria del 8è Concurs de Relats Curts Online de TMB que es va celebrar a l'abril, amb motiu de la diada de Sant Jordi. 

En aquesta categoria, el curt més votat pels internautes ha estat El seu naixement, basat en el relat de Sara Planells, en què la protagonista explica el curiós naixement del seu germà.

Detall del cartell del Subtravelling 2014 / Pep Herrero
Detall del cartell del Subtravelling 2014 / Pep Herrero
L'actor Marc Clotet en un moment de la gala als cines Filmax GranVia / Pep Herrero
L'actor Marc Clotet en un moment de la gala als cines Filmax GranVia / Pep Herrero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB