XVIII Jornada Sistemes de Participació / Pep Herrero
XVIII Jornada Sistemes de Participació / Pep Herrero

XVIII Jornada de Sistemes de Participació

Aquest any, com a novetat, l’exposició de les propostes s’ha presentat per temàtiques simulant un bosc presidit per sis tòtems, cadascun dels quals representava una temàtica.

Redacció / 12.06.14 - 13:43h

Avui s’ha celebrat la XVIII Jornada de Sistemes de Participació -un seguit de fórmules pensades perquè qualsevol persona pugui participar en la millora contínua a TMB, en diferents nivells de compromís, temps i coneixements- a l’Auditori ONCE de Barcelona.

Per tercer any consecutiu l’Auditori de l’ONCE ha acollit la Jornada de Sistemes de Participació de Transports Metropolitans de Barcelona, una jornada que, gràcies a la voluntat i l’esforç de tots els participants i organitzadors, ha arribat a la divuitena edició.

La jornada ha començat a les 10 del matí al vestíbul annex de la sala de l’Auditori de l’ONCE amb l’obertura al públic de l’exposició gràfica que recull les propostes presentades pels 35 grups de treball de TMB, pels 9 TAO -Team of Analysis and Optimization- i pels 8 equips 5S, els tres grans eixos que han centrat el dia a dia de Sistemes de Participació i que han comptat amb una participació de 576 treballadors.

Cal destacar que aquest any l’exposició de la mostra ha estat diferent. S’han presentat les propostes per temàtiques. S’ha simulant un bosc presidit per sis tòtems -cada un dels tòtems era una temàtica- i les propostes s’han agrupat per temes. Les sis temàtiques han estat: millores en formació i informació; màquines i comprovadors, utillatges i estructures adaptades, sostenibilitat i estalvi de consums, seguretat i ergonomia i optimització de projectes. La mostra ha permès veure un resum clar i didàctic de la feina que durant tot un any han desenvolupat, amb una clara orientació pràctica, els grups que hi han participat. Hi ha hagut també un espai especial destinat a mostrar les activitats culturals i esportives que porten a terme les persones de TMB amb el suport de l’empresa.

Lliurament de diplomes

Poc abans d’accedir a la sala d’actes de l’auditori, el director general de Metro, Sebastián Buenestado, i el director general de Bus i Transports de l’Oci, Jaume Tintoré, han visitat els diferents projectes i han entregat un diploma a cadascun dels membres dels grups de treball. Més tard s’hi ha afegit el president, Joaquim Forn.

Finalitzada la visita a l’àrea d’exposició, s’ha donat pas als actes de l’Auditori, que han començat amb l’actuació musical d’Agustín Gálvez i Leo Cayuela, que han tocat dues peces musicals de blues. Tot seguit els presentadors de l’acte, M. José Muñoz i Mario Armengol, després de donar la benvinguda als assistents, han presentat l’actuació de José Antonio Álvarez, que ha delectat el públic de l’Auditori amb un monòleg sobre els matrimonis.

A continuació, Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, ha donat "les gràcies a TMB per fer accessible el transport públic per a tothom, però sobretot per a aquells que tenen deficiències físiques".

L’acte ha seguit amb la projecció de l’espot “Innovació a TMB: la informació viatja amb tu” i després ha pres la paraula la directora de l’Àrea de Finances i Recursos Humans Corporatius. Asunción Santonlaria ha explicat que "els sistemes de participació compleixen 18 anys i assoleixen, així, la majoria d'edat" i ha fet un breu recordatori de les millores que ha viscut TMB en els darrers anys. També ha destacat la importància de ser conscients que sempre podem "anar a més" i que TMB són "8.000 persones que tenen la capacitat d'innovar, crear i avançar cap a la millora". 

Lliurament de premis i clausura de l’acte

Després dels parlaments ha arribat un dels grans moments de la jornada, la lectura dels 19 projectes premiats més una menció, a càrrec del responsable de Sistemes de Participació i Polítiques d’Integració, Josep Antoni Nuel. El guardons han estat lliurats pel president de TMB i pels directors generals de Metro i Bus. Els premis s'han repartit entre les sis categories a concurs.

Abans de finalitzar s’ha presentat el balanç del “Mou-te per la gent gran 2013” i, alhora, la presentació de la causa solidària guanyadora de l’any 2014, “Mou-te contra les malalties minoritàries”.

El president de TMB, Joaquim Forn, va tancar l’acte i va reiterar l’agraïment a tots els implicats que fan possible la jornada amb la il·lusió i professionalitat amb què fan la seva tasca diària.

Aquest any ha estat el segon any consecutiu amb un seguiment des de les xarxes socials amb l'etiqueta #genTMB. L’activitat 2.0 en els perfils de Twitter i Facebook de la companyia ha arrodonit una jornada que ha estat, un any més, tot un èxit.

Guanyadors de la XVIII edició de Sistemes de Participació 

Categoria màquines i comprovadors:
— 1r premi: ABRIENDO PUERTAS i INNOVA 5.1
— 2n premi: DUMP-2, HIBRID TEAM i TRENDUINO

Categoria utillatges i estructures adaptades:
— 2n premi: LOS HOMBRES DE PATON, HELICÓPTERO, SUPER 8 i CAUTA

Categoria estalvi energètic i de consums:
— 1r premi: MAPPLE
— 2n premi: PONENT FIVE

Categoria seguretat i ergonomia:
— 2n premi: SACAMUELAS i AFRODITA

Categoria optimització de processos:
— 1r premi: SAGRERA TC
— 2n premi: SAGRERA CAIXA i HORTA NIT

Categoria millores en formació i informació:
— 1r premi: TOLADROID
— 2n premi: UNA IMAGEN VALE MÁS QUE MIL PALABRAS i L11 2001-2014
— Menció especial: LOS CONVENCIONALES

Agustín i Leo en un moment de l'actuació / Pep Herrero
Agustín i Leo en un moment de l'actuació / Pep Herrero
José Antonio en un moment de l'actuació / Pep Herrero
José Antonio en un moment de l'actuació / Pep Herrero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB