La xarxa d’autobusos compleix avui 100 anys

Els actes d’homenatge van començar el 5 de gener amb una desfilada de busos històrics a la Cavalcada de Reis de Barcelona i s’estendran fins a finals d’any.

Redacció / 22.03.22 - 12:01h

La xarxa d’autobusos està avui, 22 de març, d’aniversari, ja que se celebren els 100 anys de la creació i posada en marxa de la primera xarxa d’autobusos a la ciutat de Barcelona. Cent anys d’una petita xarxa urbana d’autobusos que naixia el 22 de març de l’any 1922 amb la constitució de la societat mercantil Compañía General de Autobuses de Barcelona, S.A. (CGA), que comprenia cinc línies regulars. 

I per celebrar-ho s’ha dissenyat un extens programa d'activitats, que s’anirà desplegant al llarg de l’any, que parla del passat, del present i del futur de la ciutat, dirigit a la GenTMB i als ciutadans de Barcelona. Pots consultar el programa a la web del Centenari que s’estrena avui. 

A la web trobarem informació sobre la història de la xarxa de bus de Barcelona; el programa d’activitats amb l’agenda de cada una de les accions; publicacions, tant internes com externes; el cartell del centenari per descarregar, així com un enllaç a la jornada tècnica Transició energètica i digital de l’autobús urbà, o un enllaç per visualitzar com s’ha fet la restauració del Tilling Stevens, entre d’altres.

Els primers autobusos pels carrers de Barcelona

Els primers autobusos que van començar a recórrer els carrers de Barcelona van ser autobusos importats d’Anglaterra del model Tilling Stevens, del típic color vermell londinenc, en dues versions: estàndard, coneguts popularment com a burres, i de dos pisos, coneguts amb el nom d'imperial. El 14 d’octubre del 1922 es va inaugurar la primera línia regular de la Xarxa d’autobusos, que va ser identificada amb la lletra A i que feia un recorregut de circumval·lació pel centre de Barcelona que passava per l’estació de França i la via Laietana.

Esperem celebrar aquests actes amb la col·laboració de tota la família TMB. Recordeu consultar la web del centenari per estar al dia dels esdeveniments. 

Us hi esperem a tots!!!!

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB