Divendres, 26 de febrer de 2021

“Vehicle solidari per als valents”

 

“Vehicle solidari per als valents”

Miguel Saperas ens presenta el seu projecte, finalista de l’edició d’enguany de “Tria la teva causa”. 

Redacció / 22.07.20 - 08:00h

Sóc en Miguel Saperas, president de l’ONG Conductors Solidaris de Catalunya, CSC, i sóc conductor de bus. 

Quina és la causa que proposes com a projecte solidari per a aquest any?

El projecte que proposem és el “Vehicle solidari per als valents”.

Per què aquest projecte i quina vinculació hi tens?

Perquè col·laborem molt estretament amb la Fundació Cuida’m: CSC s’encarrega del trasllat del pacient, amb el seu familiar, des de l’aeroport de Barcelona a l’Hospital Sant Joan de Déu. Mentre el pacient està ingressat, els voluntaris de CSC, treballadors de TMB i altres externs a TMB, acompanyen el familiar a dins de l’hospital, ja que ajuda a la comunicació entre el personal mèdic i la mare o el pare, per la dificultat de l’idioma, i també fan suport davant d’una situació totalment nova per a ells, en un país diferent i fent-los sentir que no estan sols.

Quina és l’associació que desenvolupa el projecte i quin paper hi tens?

La fundació Cuida’m, que, a part de donar-los l’assistència sanitària que necessiten, també els dóna allotjament en cases d’acollida durant el temps necessari fins que determinen l’alta clínica. Som pacients que vénen de diferents països del món on no poden accedir a una assistència sanitària adequada a les seves patologies o perquè no disposen de recursos econòmics suficients. 

Són pacients que vénen de diferents països del món on no poden accedir a una assistència sanitària adequada a les seves patologies o perquè no disposen de recursos econòmics suficients. 

Per què hem de votar el teu projecte?

CSC va decidir implicar-se més en aquest projecte tan bonic i vam fer l’esforç econòmic de comprar un vehicle adaptat a aquestes necessitats especials, dedicat exclusivament al trasllat de pacients des de l’aeroport, des de l’hospital a altres centres mèdics per a la realització de proves diagnòstiques i també a les cases d’acollida. Així va néixer el nostre vehicle solidari per als valents.

 
 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB