Un web accessible per als usuaris del transport públic

El web de TMB www.tmb.cat, que funciona en tres idiomes i rep una mitjana de 700.000 visites mensuals, ha estat certificat aquest novembre amb el nivell AA d'accessibilitat d'acord amb el seu compromís d'oferir informació per a tothom.

Lourdes Montero / 09.12.13 - 09:26h

Un intens procés de treball precedeix la certificació AA, que ha fet del lloc web corporatiu de TMB un espai informatiu a l'abast de tots els públics. La gestió accessible del portal permet un accés a la informació sense limitacions i facilita la consulta i la navegació a tot el col·lectiu d'internautes.

El web ha obtingut la certificació AA d'accessibilitat del Consorci World Wide Web (W3C), a més d'ajustar-se a la norma UNE 139803:2012. La certificació ha estat atorgada per Technosite, empresa especialitzada de la Fundación ONCE.

El contingut del portal està desenvolupat sota estàndards que garanteixen l'accés a la informació a través de qualsevol dispositiu de navegació que admeti les recomanacions del W3C.

Avantatges per a tothom

Com a lloc central de l'estratègia digital de la companyia, el web encarna la presència corporativa a internet i és el punt des d'on es pot accedir a totes les informacions en format digital. Per aquest motiu, la certificació marca un punt d'inflexió notable en la comunicació a internet amb els ciutadans i en la informació disponible sobre el transport.

El gran avantatge de la gestió accessible d'un espai web és que millora el procés de navegació per a tots els usuaris. Els beneficis de l'accessibilitat web són evidents per a les persones amb discapacitat; també aporta avantatges als usuaris amb alguna dificultat o limitació (de visió, de comprensió…) o aquells que disposen d'equips amb menors prestacions. Però no només això. Els webs accessibles garanteixen una estructura i organització millors, fet que afavoreix la navegació i la comprensió dels continguts.

Compromís amb l'accessibilitat

El compromís de TMB amb l'accessibilitat ve de lluny. Tot i que són moltes les fites consolidades, es continua treballant amb un alt grau de compromís, com reflecteix el Pla Director d'Accessibilitat Universal de l'empresa. 

La flota de bus, per exemple, està adaptada totalment per a persones amb mobilitat reduïda des del 2007. La xarxa de metro, per la seva banda, ja té adaptades 119 estacions, un 86% de les 139 totals. En l'actualitat s'estan treballant específicament els aspectes de l'accessibilitat comunicativa en espais i serveis. Dos exemples en són el mapa en relleu de la xarxa de metro, disponible des del 2012 als Punts TMB d'informació i atenció al ciutadà, o el suport al desenvolupament d'aplicatius com l’app Onthebus per al guiatge intel·ligent al transport públic de la ciutat.    

Per tots aquests esforços, TMB va ser premiada pel Cermi, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat, l'any passat.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB