Dissabte, 24 d'octubre de 2020

“Un tren amb futur”, premi TMB Educa en la 17a edició dels Exporecerca Jove

 

Mario Armengol entregant el premi / TMB

“Un tren amb futur”, premi TMB Educa en la 17a edició dels Exporecerca Jove

Lliurament dels premis de la XVII Exporecerca Jove, on l'empresa participa amb el Premi TMB Educa, que enguany ha recaigut en el projecte “Un tren amb futur”, realitzat per l'estudiant d'ESO Mario Martín.

Mario Armengol, responsable projecte educatiu TMB Educa / 21.03.16 - 12:39h

El projecte guanyador del Premi TMB Educa d'enguany és un treball de recerca i investigació que fa referència al disseny d'un nou tipus de tren que impliqui augmentar l'estabilitat i reduir les vibracions en relació amb els actuals.

Cal destacar el caràcter internacional de la mostra, que acull joves de 12 a 30 anys de nou nacionalitats diferents. Els objectius principals que es volen aconseguir amb aquests premis són afavorir la recerca entre els joves, l'intercanvi d'experiències i coneixement i potenciar la participació en aquesta i altres fires i congressos d'àmbit nacional i internacional.

Hi ha 20 premis d'entitats com el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Fundació Catalunya-La Pedrera, la Fundació Víctor Grifols i Lucas, l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Sant Pau, la Societat Catalana de Biologia, el Parc Científic de Barcelona o Casa Àsia, i des de l'any 2009 el premi TMB Educa. 

El premi TMB Educa vol fomentar la recerca entre els més joves valorant els treballs relacionats amb el transport públic i la conservació del medi ambient. El premi consisteix en l'estada d'un dia a les nostres instal·lacions per visitar els punts operatius afins a la temàtica del treball realitzat.

L'exposició, que s'ha realitzat els dies 17, 18 i 19 de març al Campus La Salle de la Universitat Ramon Llull, ha comptat amb la participació de 209 estudiants, que a través de 110 treballs d’investigació han aspirat  a convertir-se en guanyadors del certamen d'enguany. Un fet rellevant de la mostra és la participació d'estudiants internacionals, i és que en aquesta edició joves de l'Argentina, Turquia, el Brasil, el Kazakhstan, el Paraguai, Eslovàquia, Bèlgica i Mèxic han presentat els seus projectes. 

Una vegada més, la Universitat Ramon Llull acull aquesta mostra de treballs organitzada per MAGMA, Associació per Promoure la Recerca Jove, una associació juvenil catalana sense ànim de lucre, d'àmbit estatal, amb seu a Barcelona i que està integrada a la MILSET, una federació internacional que promou la recerca entre els joves.

El format tradicional d'aquesta mostra és una fira d'estands on els joves participants exposen els seus projectes i els resultats de la seva recerca a tots els assistents. Un jurat d'experts en diversos àmbits del món acadèmic avalua els treballs i dóna a conèixer el seu veredicte el darrer dia de la mostra. L'acte de cloenda es realitza a l'Auditori del Cosmocaixa, on els premiats reben un diploma acreditatiu així com la possibilitat de poder-se inscriure a altres mostres, fires i trobades d'àmbit internacional i nacional. MAGMA entregarà 4 premis, 4 premis especials i 9 mencions.

 

XVII edició Premis Exporecerca Jove / TMB
XVII edició Premis Exporecerca Jove / TMB

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB