Dimarts, 7 de desembre de 2021

Tot l'equip de metro i molt especialment l'equip de línies automàtiques, a punt per a l'entrada en servei de la L9 Sud

 

Termòmetre L9 / TMB

Tot l'equip de metro i molt especialment l'equip de línies automàtiques, a punt per a l'entrada en servei de la L9 Sud

Demà, a partir de les 15.00 h aproximadament, després de l'acte inaugural, s'obrirà al públic la L9 Sud. S'assolirà així el repte de créixer en gairebé 20 km de metro automàtic, i TMB ho vol celebrar amb els protagonistes, els seus treballadors.  

Albert Piqué / 11.02.16 - 11:24h

El nou tram de metro inclou 15 estacions, totes accessibles, de les quals 6 són de connexió amb altres línies de metro i transports ferroviaris, situades en els municipis del Prat de Llobregat, l'Hospitalet i Barcelona. D'aquesta manera la xarxa de metro creixerà de cop un 20%, una fita sense precedents a l'àrea metropolitana de Barcelona. Al mateix temps, les línies automàtiques sense conductor passaran a representar el 25% de la longitud total de la xarxa: 30,5 quilòmetres.

Coincidint amb l'inici del servei, a totes les estacions (excepte Aeroport T1, Aeroport T2 i Parc Logístic), fins al vespre del mateix dia 12 TMB obsequiarà els veïns que vulguin conèixer la línia amb un bitllet gratuït. El passi d'empleat, de familiar i de jubilat seran vàlids per tota la línia 9 Sud, aeroport inclòs. 

Marxa en blanc des del 22 de gener

Des del 22 de gener, en què es va produir el lliurament de la infraestructura a TMB, s'estan fent les últimes proves i el rodatge dels trens i les instal·lacions de la L9 Sud, dins del que s'anomena marxa en blanc, és a dir, la reproducció de les condicions normals de funcionament sense passatgers. En aquest període va tenir lloc, el 30 de gener, una prova específica de fluxos de passatge a les estacions Aeroport T1 i Fira, amb la participació de 2.000 voluntaris, bona part dels quals treballadors i familiars que no es van voler perdre aquesta primícia.

Horari comú a tota la xarxa

Un cop inaugurada, la línia 9 Sud passarà a tenir el mateix horari de servei que la resta de la xarxa, de 5 del matí a mitjanit els laborables, fins a les 2 de la matinada els divendres i vigílies de festiu, i obertura continuada els dissabtes i vigílies singulars. La freqüència de trens serà de 7 minuts i mig en dia laborable, tot i que aquest interval es podrà reduir a menys de 4 minuts entre algunes estacions quan es produeixin esdeveniments que generin un gran impacte en la mobilitat.

Celebració amb els treballadors

El creixement d'un 20% del servei de metro, amb el que això suposa per a la millora del servei per a la ciutadania, no pot passar inadvertit per als treballadors de TMB. Per això s'està dissenyant una acció commemorativa adreçada a la gran família TMB, de la qual properament s'ampliarà i concretarà informació, com a colofó d'aquest fet històric. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Llocs
Servei
L9
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB