TMB ret homenatge als col·laboradors del Ral·li d’Autobusos Clàssics
El Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu es va vestir de gala, ahir dimecres, per retre homenatge als col·laboradors del Ral·li d’Autobusos Clàssics.
Els col·laboradors, principalment conductors i mecànics, posen cada any la seva passió, voluntarietat i coneixements en una activitat que ja fa 10 anys que se celebra i que s’ha consolidat com una de les més populars de la primavera a la ciutat de Barcelona.
El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, els va donar la benvinguda tot posant de manifest que aquest voluntariat era un exemple clar del seu orgull de pertinença. També va aprofitar per agrair la seva implicació en la cura dels vehicles que formen part del patrimoni de TMB i que un cop l’any desfilen pels carrers de Barcelona fins a Caldes de Montbui, en un esdeveniment únic a Catalunya i a la península Ibèrica, el Ral·li Internacional d’Autobusos Clàssics.
El director de la Fundació TMB, Santi Torres, va reconèixer a dues persones. Mario Armengol, que va ser el responsable de patrimoni històric, projectes TMB Educa i coordinador de la Fundació TMB, actualment ja jubilat, i que, en les seves paraules, “la millor imatge que té, de tots aquests anys, és la cara de sorpresa dels visitants al ral·li, en veure aquelles joies exposades”, i Antonio Vázquez, responsable d’explotació del Triangle. Aquest, en un to més desenfadat, va explicar una anècdota en què agents de la Guàrdia Urbana van haver d’ajudar a remolcar l’Aclo avariat. En Mario i l’Antonio han liderat aquests 10 anys l’equip de voluntaris, coneguts com els “samarretes vermelles”.
El director de la Fundació va donar pas a l’artista gràfic Philip Stanton, que, com a mostra d’agraïment, va obsequiar en Mario amb una pintura original al·legòrica del ral·li.
La jornada va comptar amb la presència sorpresa de Francesc González Balmas, que també va tenir el reconeixement de tots com un dels principals impulsors del ral·li.
En la clausura, el conseller delegat de TMB va recordar que aquest esdeveniment va néixer ara fa de 10 anys, d’una reunió de l’empresa Sagalés, l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos, ARCA i la Fundació TMB. Totes tres entitats van veure la necessitat de donar a conèixer, a la ciutadania, l’esforç que s’estava fent per donar a conèixer la història del transport públic de superfície. Enguany, el ral·li celebrarà la seva 11a edició. El director de la Fundació va anunciar la restauració del primer bus que va tenir la companyia, el Tilling-Stevens, amb l’objectiu que estigui acabat per al centenari de Transports de Barcelona el 2022.
Les darreres paraules van anar a càrrec de la presidenta de TMB, que, a més d’agrair als assistents la seva implicació, els va voler anunciar que en aquesta legislatura començaran els treballs per acabar fent realitat el museu del transport.
El director del Liceu també va voler participar en la jornada i va convidar els assistents a fer una visita del coliseu barceloní.