Dilluns, 21 de setembre de 2020

TMB, present en la Cinquena Convenció “Les veus de les persones grans”

 

Barcelona, una ciutat per a tota la vida

TMB, present en la Cinquena Convenció “Les veus de les persones grans”

Recentment s'ha celebrat, a l'auditori d'AXA, la 5a edició de la convenció “Les veus de les persones grans” que se celebra cada quatre anys, i que en aquesta edició tenia per lema “Barcelona, una ciutat per a tota la vida”.

Redacció / 19.03.19 - 08:00h

TMB hi va ser present a través de Raül Casas, responsable d'accessibilitat universal, i Carlos Saura, responsable del centre de control de Bus, que van fer una exposició titulada “Experiència de viatge i accessibilitat de les persones grans en el transport públic”. 

Els temes del transport públic van suscitar molt d'interès entre els assistents i la conferència es va focalitzar sobre la importància que per a TMB té l'experiència del client d'edat avançada per ajudar-nos a millorar el servei. La intervenció va finalitzar amb la visualització del vídeo TMB Educa – Gent Gran.

Pròximament està prevista la signatura d'un conveni per al desenvolupament d'un estudi de la mobilitat de la gent gran a Barcelona entre el rector de la Universitat de Barcelona i la presidenta de TMB. Aquest estudi s'encarrega amb l'objectiu d'observar, des del punt de vista de l'antropologia, l'accessibilitat de vehicles i infraestructures pensant en una millor accessibilitat per a la gent gran i en la prevenció d'accidents.

La Convenció "Les veus de les persones grans", que se celebra cada quatre anys des de l’any 2003, és un espai de participació, debat i reflexió de les persones grans de la ciutat, que organitza l'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona i promou el Consell Assessor de la Gent Gran. El principal objectiu és fer balanç de la feina feta i formular propostes de futur.

Aquest any, la convenció ha versat sobre temes clau com la recuperació dels drets socials perduts, l’establiment d’una aliança entre generacions, la lluita contra la solitud no volguda i la difusió dels drets i llibertats de les persones grans, així com el desplegament del Compromís per l’amigabilitat de la ciutat amb les persones grans, en el marc de l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment: una ciutat per a tots els cicles de vida 2018-2030.

 

Compartir:

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB