Ana María Vieitez, de TMB, el president de COCEMFE, Anxo Queiruga i Arno Kerkhof i Christophe Martin, directius de la UITP
Ana María Vieitez, de TMB, el president de COCEMFE, Anxo Queiruga i Arno Kerkhof i Christophe Martin, directius de la UITP

TMB i COCEMFE presenten a l’ONU una proposta per millorar l’accessibilitat dels futurs autobusos

El text presentat és un projecte de modificació d’algunes característiques tècniques del Reglament número 107 de fabricació de vehicles, vinculades a l’accessibilitat a bord dels busos.

Redacció / 17.10.23 - 14:45h

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i la Confederación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica (COCEMFE) han presentat a la seu de l’ONU a Ginebra el projecte per modificar el Reglament 107 de fabricació d'autobusos.

La responsable d’Accessibilitat universal de TMB, Ana María Vieitez, el president de COCEMFE, Anxo Queiruga, i Arno Kerkhof i Christophe Martin, directius de la UITP, van presentar recentment, en sessió formal a la seu de les Nacions Unides, el projecte de modificació del Reglament número 107, concretament , pel que fa a les característiques tècniques d’alguns elements vinculats a l’accessibilitat a bord del bus, descrites en el seu annex vuit, i que TMB vetlla per incorporar als seus vehicles.

La proposta d’ambdues entitats té com a objectiu que el reglament europeu apliqui estàndards que compleixin amb les expectatives i necessitats de les persones amb discapacitat. L'evolució de la norma permetrà millorar l’accessibilitat a bord dels autobusos aplicant criteris avançats d’usabilitat als següents elements: rampes, espais reservats i elements de subjecció i seguretat.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB