TMB celebra el setè aniversari de l’aprovació de l’Agenda per al desenvolupament sostenible 2030

L’empresa s’uneix a la celebració destacant el seu ferm compromís amb la matèria per assolir una societat molt més justa i equitativa, mitjançant la gestió d’un servei de mobilitat cada cop més sostenible, segur i inclusiu.

Redacció / 23.09.22 - 10:15h

Diumenge, 25 de setembre, se celebra el setè aniversari de l’aprovació de l’Agenda 2030 i dels disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS), que constitueixen una crida universal a l’acció per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i reduir les desigualtats. TMB s’uneix a aquesta celebració destacant el seu ferm compromís amb la matèria per aconseguir una societat molt més justa i equitativa, mitjançant la gestió d’un servei de mobilitat cada cop més sostenible, segur i inclusiu.

El mes de febrer es va presentar el pla de responsabilitat social i sostenibilitat de la companyia, en consonància amb el Pla estratègic TMB 2025 i les expectatives marcades pels ODS consignats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. En aquesta línia, TMB està treballant per ser una de les companyies referents de transport al món apostant per augmentar l’ús d’energia verda a les xarxes de metro i bus, per reduir en un 6% el consum energètic al metro, per aconseguir que el 65% dels desplaçaments a l’àrea metropolitana es facin en transport públic i per utilitzar la producció d’energia de la xarxa de metro per alimentar la càrrega de busos i aconseguir més de dos milions de viatges diaris.

Cal destacar altres mesures importants que es deriven d’aquest compromís, com són el Projecte global de gestió de la diversitat humana i inclusió 2022-2025, que té com a objectiu essencial establir les bases per garantir la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació tant en l’àmbit de la plantilla com pel que fa als clients de les xarxes de transport, els plans contra l’assetjament sexual i l’LGTBI-fòbia, la incorporació de vehicles propulsats per hidrogen a la flota d’autobusos, el reforç del bus a demanda, la instal·lació de sistemes de videovigilància tant al metro com als autobusos, la implementació de millores en accessibilitat a tota la xarxa de transport de TMB, etc.

Un món millor és possible, però només si tothom hi contribueix, els governs i les administracions públiques, la societat civil i també les empreses.

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB