TMB acull estudiants amb discapacitat en pràctiques

La companyia ha iniciat aquest camí amb el repte i la il·lusió de promoure l'aprenentatge d'aquests estudiants i contribuir a la seva formació, experiència i posterior inclusió laboral.

Redacció / 09.06.22 - 12:12h

Aquest any, TMB ha acollit cinc estudiants que estan cursant un programa de formació i inserció (PFI) de l'especialitat auxiliar d'activitats d'oficina i serveis administratius generals.

Aquesta iniciativa s'emmarca en les polítiques de responsabilitat social de TMB, en el marc de la diversitat, i té per objectiu promoure l'aprenentatge i la formació. Alhora permet que la plantilla de TMB visqui una experiència real de treball inclusiu.

Les pràctiques d'aquests estudiants es desenvolupen amb el suport de l'equip d'assessorament laboral de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona (IMPD), que juntament amb l'equip d'Organització i Persones, Gestió de la Diversitat, els equips de tutoria de TMB i dels seus centres educatius vetllen en tot moment per la bona acollida de l'estudiant a l'organització i per la seva adaptació i inclusió a les tasques, a l'entorn laboral i a l'equip de treball, per propiciar així la normalització i l'assimilació de la diferència com a enriquiment personal i de l'organització.

Les pràctiques es concerten a través de convenis de col·laboració amb escoles que realitzen programes de formació i inserció (Llei 12/2009), i complementen les que TMB ja havia anat fent amb estudiants d'FP, FPDual, graus universitaris i màsters.

L'experiència està resultant satisfactòria, tant per a l'alumnat com per a l'organització. El mes de maig es va dur a terme amb els cinc estudiants una sessió d'onboarding en la qual van participar activament, i en acabar van fer una valoració molt positiva de l'acte.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB