Imatge de lifeforstock en Freepik
Imatge de lifeforstock en Freepik

Els teus desplaçaments a la feina són sostenibles? Fes servir la calculadora de CO2

El nou espai Mobilitat sostenible de la intranet et permet calcular, en només dos minuts, la qualitat dels teus desplaçaments a la feina en termes de sostenibilitat. T’expliquem com.

Redacció / 21.09.23 - 10:15h

Saps quants kg de CO2 emets durant l’any per anar a la feina? Són sostenibles els teus desplaçaments de casa al treball i de tornada a casa? Seria diferent la teva petjada de carboni si canviessis el mode de transport en alguna de les etapes del viatge?

Al nou espai Mobilitat sostenible, de la intranet, hem habilitat la possibilitat de calcular aquestes dades de manera senzilla. La calculadora de la petjada de CO2 permet arribar a conclusions sobre la incidència dels nostres desplaçaments laborals anuals en només dos minuts.

Com funciona el mesurador de la petjada de carboni

La calculadora (un projecte que deriva de les mesures del Pla de Desplaçament d’Empresa de TMB) facilita tres resultats:

  • D’una banda, et diu quantes emissions (en grams de CO2) generes, tant diària com anualment, i ho associa al nombre de quilòmetres que fas i als modes de transport utilitzats.
  • De l’altra, calcula quants arbres es necessiten per absorbir i fixar aquest diòxid de carboni.
  • Per últim, et diu si la teva forma de anar i tornar de la feina és sostenible.

Només has d’accedir a la icona de la calculadora des de la intranet (espai Mobilitat sostenible) i des d’allà seguir les indicacions que trobaràs en la guia del mesurador. El primer pas és guardar una còpia de la calculadora (un full de càlcul) a l’escriptori. A continuació, et demanarà que omplis dades relatives al número de dies/any que treballes, al teu punt de partida i a les etapes del viatge, donant-te opcions de modes de transport (per exemple, cotxe, bus, metro...) com a l'exemple de sota.

Aspecte de la calculadora d'emissions

En funció de les emissions i dels usos de desplaçament (per exemple, si viatges en vehicle privat, si és elèctric o de combustió, si l’utilitzes sol o acompanyat...) en dos minuts tindràs una valoració sobre si ja et desplaces de forma sostenible o tens marge de millora si disposes d’altres alternatives de viatge.

T’animes a calcular la teva petjada?

* Imatge titular de lifeforstock en Freepik

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB