Se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Més de 200 municipis a tot Catalunya celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012, del 22 al 29 de setembre, per impulsar l’ús de transports sostenibles i, en particular, del transport públic, la bici, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
Fins al 29 de setembre, Catalunya celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS), que proposa cercar noves formes de mobilitat i allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, per anar cap a un transport més sostenible.
Sota el lema Mou-te en la direcció correcta, enguany s’han programat activitats amb l’adhesió de 210 municipis a Catalunya –43 més que l’any passat– i 37 entitats i empreses. Aquestes xifres representen un rècord de participació i confirmen Catalunya com un dels territoris europeus amb una participació més elevada a la Setmana de la Mobilitat.
Caminades, pedalades, exposicions, conferències o cursos sobre mobilitat són algunes de les múltiples activitats que es duen a terme en el marc de la SMSS, per tal de fomentar una mobilitat alternativa al cotxe. Com a novetat, cal remarcar que enguany la ciutadania també pot participar en el concurs fotogràfic Apunta’t al Clic Mob! a través de la xarxa social Instagram.
Els participants han de publicar imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #mobilitat2012. Totes les fotografies presentades al concurs poden optar a un dels tres premis generals de l’àmbit de Catalunya.
Les fotografies que, a més, incloguin les etiquetes georeferenciades #Barcelona, #Tarragona, #Lleida o #Girona, poden guanyar un abonament personal de transport per tot l’any 2013 que s’ofereix a cadascun d’aquests àmbits territorials.
Retrobar-se amb una ciutat saludable
Canviar el nostre mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.
La Setmana pretén precisament estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics, així com reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat, entre d’altres punts de sensibilització.