Diumenge, 5 de juliol de 2020

Quina és la millor postura per conduir?

 

Negocios de fotografía diseñado por Pressfoto

Quina és la millor postura per conduir?

La postura que adoptem en el nostre dia a dia repercuteix en la nostra salut, ja que una postura incorrecta pot derivar a mig i llarg termini en lesions o contractures. 

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona / 16.08.16 - 09:11h

Quan conduïm, adoptem una postura al volant durant molt de temps que si no ens és còmoda ni és correcta ens pot provocar mal d'esquena. Per això és important que tinguem la millor postura pel que fa a la posició del seient, la distància dels pedals i la posició de les mans al volant. 

Repassem, doncs, alguns consells molt senzills que t'ajudaran a tenir una postura més segura en la conducció: 

  • Quan entrem al cotxe hem d'ajustar el seient perquè el cos es trobi a la distància idònia dels pedals, ni molt a prop ni molt lluny. Quan trepitgem l'embragatge fins al fons, la nostra cama esquerra ha de quedar completament estirada. D'aquesta manera, ens cansarem menys conduint.
  • Quan regulem l'altura del seient, l'esquena ens ha de quedar totalment recolzada al respatller.
  • El nostre seient ha d'estar a una distància suficient per poder agafar el volant amb les dues mans i amb els colzes en semiflexió.
  • Hem de fer coincidir el reposacaps amb el punt més alt del nostre cap. 
  • És aconsellable aturar-se cada dues o tres hores de conducció per descansar i estirar i relaxar la musculatura de l'esquena. 

Adoptar una bona postura és tan important per a la nostra salut com una bona alimentació, fer exercici regularment o dormir bé. Per conduir, una bona postura, a més de fer-nos la conducció més confortable, ens dóna més seguretat en cas d'accident.

Pots consultar més recomanacions sobre higiene postural correcta en aquest enllaç.
Documents: 
Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB