Divendres, 18 de setembre de 2020

Què puc fer per deixar de fumar?

 

Imatge deixar de fumar

Què puc fer per deixar de fumar?

Deixar de fumar és possible i cada any milers de persones ho aconsegueixen, per què tu no? Si ho has provat tot, no desesperis! L’ajuda personalitzada d’un professional incrementarà les teves possibilitats d’èxit per aconseguir-ho: Busca assessorament!

Redacció - Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 11.11.16 - 10:44h

A TMB, pots trobar ajuda per deixar de fumar al Servei de prevenció-Medicina del treball. Truca al 93.214.8077 o bé dirigeix-te a qualsevol de les dependències sanitàries (Sagrera, Santa Eulàlia, CON Horta i edifici Zona Franca), on el personal d’infermeria del treball et facilitarà l’ajut necessari per aconseguir-ho! Molts altres companys i companyes ho han aconseguit!

Motius per deixar de fumar no en falten! Millorarà la teva salut i qualitat de vida perquè respiraràs millor, et fatigaràs menys; percebràs millor les olors i gustos i  evitaràs l’envelliment de la pell, entre molts d’altres avantatges. Consulta a la infografia annexa els múltiples beneficis que implica deixar de fumar.

Un cop has pres la decisió, t’has de mantenir ferm! Durant els primers dies, sovint sentiràs un desig molt fort de fumar. Què pots fer en aquests moments en que el desig sigui imperiós? Pensa només en el dia concret, cada dia és un nou triomf! Beu molta aigua o líquids sense calories i fes àpats lleugers i, sobretot, evita les sobretaules, mastega xiclets o llepa caramels sense sucre, i intenta evitar tant com puguis els ambients amb fumadors. També hi ha una sèrie de factors que t’ho posaran més fàcil com mantenir una bona dieta, fer exercici físic moderat i descansar i dormir bé. 

És important que et preparis per aconseguir deixar aquest hàbit nociu. Deixar de fumar representa fer un canvi de conducta en un llarg procés amb diverses fases. Conèixer-les t’ajudarà a preparar-te millor i superar-les.

Lluitar contra l’addicció a la nicotina requereix molta força de voluntat i determinació però deixar de fumar és possible, és qüestió d’intentar-ho. Ànims!

Per a més informació, et donem senzills consells que t’ajudaran els primers dies; i et facilitem altres enllaços d’ajuda que hi ha a Catalunya per a les persones que fumen. Si ets dels que t’agraden les apps, l’Asociación Española Contra el Cáncer, posa al teu abast aquesta que t’ajudarà en el procés: RESPIRAPP.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB