Dissabte, 4 de juliol de 2020

Potenciar la resiliència, un bon propòsit

 

Resiliència

Potenciar la resiliència, un bon propòsit

Amb el nostre ritme de vida actual estem molt exposats a situacions d'estrès emocional, decepcions i adversitats que ens poden generar angoixes i frustracions.

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 01.09.16 - 10:34h

La resiliència és la capacitat que tenim per recuperar-nos d'aquests daltabaixos, superar-los o fins i tot ser transformats per ells. Treballar la resiliència, l'autoestima i l'assertivitat t’ajudarà a evitar o alleugerir aquestes situacions complicades.

T'enumerem 5 senzills consells que t'ajudaran a augmentar la teva resiliència:

1. Cuida les teves relacions interpersonals. Si el teu entorn familiar i social et recolza, t'ajudarà a enfrontar-te a situacions difícils de la vida com la pèrdua de la feina o la malaltia d'un ésser estimat. 

2. Sigues positiu! T'ajudarà molt tenir una visió positiva de tu mateix i també veure el futur amb optimisme i creure que, malgrat els teus problemes, sempre es pot tirar endavant. No et sentis culpable i adopta una actitud positiva per resoldre les situacions del teu entorn.

3. Sigues realista, però flexible. Si ets capaç de veure una situació tal com és i saps acceptar-la, hi tindràs molt de guanyat! Igualment has de saber adaptar-te i entendre que el canvi forma part de la vida.

4. Posa’t metes, fes plans, fixa't objectius i fes el pas endavant! És important que tinguis clar quins són els teus objectius i que treballis per aconseguir-los. Fixa't objectius realistes i planifica'ls bé per aconseguir petits guanys. Cada petita fita que aconsegueixis et situarà més a prop del teu objectiu final!

5. Desenvolupa la teva intel·ligència emocional. És necessari que et coneguis a tu mateix per saber com pots afrontar situacions difícils. La intel·ligència emocional és saber reconèixer les teves emocions, que entenguis el que sents, que puguis identificar quan has de controlar-te, així com evitar actuar de manera impulsiva i aprendre a sentir de manera coherent allò que et passa. La intel·ligència emocional és saber gestionar de manera saludable les teves situacions d'estrès del dia a dia.

La resiliència és part del procés evolutiu de la persona i ha de ser promoguda des de la infantesa i continuar treballant-la al llarg de la teva vida. Si aconsegueixes posar en pràctica aquests petits consells, estaràs molt més preparat per afrontar qualsevol situació per difícil que et sembli!

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB