Dimecres, 20 d'octubre de 2021

Posada en marxa del Banc de Temps GENTMB

 

Logotip banc de temps / TMB

Posada en marxa del Banc de Temps GENTMB

En desenvolupament de la seva política social, TMB posa en marxa el seu Banc de Temps, amb la finalitat de fomentar els valors de la cooperació i la solidaritat entre els treballadors.

Redacció - Raquel Díaz / 25.04.12 - 18:42h

El Banc de Temps és una iniciativa comunitària d’intercanvi de temps que emula simbòlicament el funcionament d’un banc, però en la qual allò que es presta o es rep és temps dedicat a serveis a les persones. Es basa en grups de persones motivades per intercanviar temps, que el dediquen a tasques puntuals d'atenció als altres com ara la cura d'infants, gent gran o gent malalta, etc., i es fomenta així l'oportunitat de conèixer i confiar en els altres. També són habituals els intercanvis de temps per a activitats socioculturals o en activitats relacionades amb les necessitats de la vida diària. En definitiva, l'objectiu principal és establir una xarxa d'ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris d'una col·lectivitat.

"Es basa en l'intercanvi de necessitats per habilitats"

El funcionament del banc es basa a intercanviar necessitats per habilitats, sense ànim de lucre ni cap mediació monetària. L'usuari rep un servei d’algú altre durant un període de temps, i es compromet a prestar un servei igualment prolongat. És a dir, “el bescanvi funciona a través de crèdits mutus en forma de temps”.

Cada usuari rep un talonari per efectuar els pagaments, i és titular d’un “compte corrent” que registra el saldo de temps disponible. La unitat d'intercanvi és l'hora, independentment del servei que s'ofereixi o que es rebi. Cada servei, coneixement o habilitat intercanviada té el mateix valor, mesurat en unitats de temps, independentment que el donant sigui un principiant o un expert.

Una secretària voluntària centralitza la gestió d'ofertes i demandes, posa en contacte les persones, i controla l'estat de saldo de les hores donades i rebudes.
Els intercanvis no són bilaterals (“jo et dono i tu em dónes”), sinó multilaterals: s’ofereix oferta i demanda en una borsa de serveis, coneixements i habilitats del banc de temps, de manera que la persona A ajuda B, B ajuda C, C ajuda D, i D ajuda A.

Participa-hi!

Si tens una habilitat o un coneixement específic que creus que pot beneficiar algun company i alhora necessites algun servei dels que algun company està oferint, apunta-t'hi i beneficia’t d’aquesta plataforma. Només hauràs d’emplenar un formulari d’inscripció i immediatament passaràs a ser membre del Banc de Temps GenTMB.

Més informació a: http://tmbnet/Comunicacio/Cooperacioisolidaritat/Default.asp o trucant al telèfon 933 286 033.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB