Divendres, 7 de maig de 2021

A ple rendiment la fase 3 de l''Experiència conductor/a de bus'

 

A ple rendiment la fase 3 de l''Experiència conductor/a de bus'

Al mes d'abril han continuat les actuacions de les diverses iniciatives relacionades amb les 4 línies d'actuació establertes l'any 2020: Comunicació i Participació, Empoderament i Compromís, a partir del mapa de l'experiència i la identificació de riscos psicosocials del personal de conducció de Bus. 

RR.HH. / 28.04.21 - 07:19h

El 16 d'abril es va fer una trobada de l'Observatori Multidisciplinari, amb la participació de conductors/es del CON de Zona Franca, i responsables, especialistes i tècnics que havien estat treballant la iniciativa de Millora de les instal·lacions i ús dels WC als finals de línia de Bus.

L'objectiu de la reunió va ser compartir l'avenç de les propostes identificades per l'equip. Es va valorar molt positivament la resposta i execució d'algunes propostes com la nova programació del sensor lumínic que regula l'obertura i tancament de la porta, o el model EVO com a estàndard de referència en futures adquisicions o renovacions  de cabines (moderna, diàfana i adaptada a tothom).

L'equip s'ha emplaçat a estudiar la implementació de senyalització específica i recomanacions bàsiques per a un millor ús i conservació de les cabines. Cal recordar que aquest grup va aglutinar les dues iniciatives més votades de les línies d'actuació de comunicació i participació per una banda i de compartir per una altra:

  • OBSERVATORI MULTIDISCIPLINARI DEL SERVEI -Crear un primer equip de treball format per conductors i especialistes d'altres àmbits que estudiï les instal·lacions/la flota d'autobusos, i posi en relleu les problemàtiques i millores que observen els conductors des de la seva experiència i coneixement.
  • MILLORA DE LES INSTAL·LACIONS I ÚS DE WC -Recollir i incorporar la visió del conductor en els plans de millora de les instal·lacions de lavabos a les terminals i incentivar-ne el bon ús.

“Tu casa TMB, tu vida más fácil”

El conductor de bus del CON de Ponent, que va presentar la idea "Tu casa TMB, tu vida más fàcil" a la plataforma TMBinnova, que va ser inclosa al sistema de votació entre tot el personal de conducció, va ser convidat el 23 d'abril a conèixer el nou model de gestió sanitària que s'està implementant al nou Centre Mèdic TMB-Salut i va ser rebut i acompanyat durant la visita a les instal·lacions per la direcció del Servei de Salut, Seguretat i Benestar Laboral, el seu CGOL del CON Ponent i una consultora del Servei de RRHH.

Per una altra banda, l’equip de la iniciativa més votada pel personal de conducció Vídeo Reciclatge Conducció ha continuat treballant en la gravació d'imatges i l'elaboració de guions per a l'edició de material audiovisual. En aquesta ocasió, a banda de la col·laboració de persones d'Enginyeria Bus i altres persones de l'operació, destaca la implicació dels RCON i caps de pati dels 4 CONs i del coordinador de Prevenció de Riscos Laborals de la Direcció Xarxa Bus i Corporatiu. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Bus
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB