El passeig de Gràcia compta amb 8 parades de bus intel·ligents / Pep Herrero
El passeig de Gràcia compta amb 8 parades de bus intel·ligents / Pep Herrero

Parades de bus intel·ligents al passeig de Gràcia

Barcelona estrena mobiliari urbà i renova vuit marquesines, ara dotades amb noves tecnologies, on el ciutadà pot consultar de forma fàcil i intuïtiva informació municipal i serveis de proximitat com el transport.

Marta Espinosa / 07.01.15 - 13:10h

Des de fa uns dies, el passeig de Gràcia de Barcelona s'ha convertit en el primer passeig intel·ligent de la ciutat. El 24 de desembre passat es van posar en funcionament unes noves smartquesines o parades d'autobús intel·ligents, que gràcies a una pantalla tàctil proporcionen a l'usuari informació d'interès sobre els serveis municipals propers, els transports públics i els comerços de l'entorn. 

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l'Ajuntament de Barcelona han treballat plegats per dotar el passeig de mobiliari urbà intel·ligent que faciliti l'experiència del ciutadà i li ofereixi informació i serveis de proximitat. En concret, s'hi han instal·lat vuit smartquesines o parades de bus intel·ligents. Cada una compta amb una pantalla tàctil que conté aplicacions de servei públic i de TMB, publicitat dinàmica digital, connexió wifi i descàrrega de les aplicacions municipals a través de codis QR i tecnologia “contactless” o sense contacte.

Informació de proximitat i de serveis

Les noves parades d'autobús ofereixen una experiència diferent als usuaris i ciutadans, ja que la consulta d'informació dinàmica es fa de manera molt fàcil i intuïtiva. 

La pantalla tàctil és interactiva i permet a l'usuari accedir a diferents aplicacions, com ara la informació sobre el transport públic en temps real (TMB App); el servei “A prop d'aquí”, que mostra els punts d'interès més propers a la ubicació de la marquesina; una guia amb l'oferta turística de la ciutat (BCN Turisme); descobrir els elements singulars del paisatge urbà de Barcelona o bé informar-se sobre el servei municipal del Bicing.  

En aquest sentit, aquestes parades intel·ligents permeten al ciutadà connectar-se al servei wifi gratuït de l'Ajuntament, conèixer tota l'oferta de botigues i establiments que hi ha en aquest important carrer comercial i fins i tot carregar el seu telèfon mòbil a través d'un dels tres ports USB disponibles. 

La renovació de les marquesines d'autobús s'emmarca en el conjunt d'actuacions que lidera l'Ajuntament de reurbanització del passeig, que han permès renovar mobiliari urbà, enllumenat i clavegueram, incorporar elements tecnològics de gestió intel·ligent i de connexió a les xarxes d'internet i de telefonia mòbil.  

Usuaris consultant la informació dels transports de TMB a la pantalla tàctil / Pep Herrero
Usuaris consultant la informació dels transports de TMB a la pantalla tàctil / Pep Herrero
Una de les noves smartquesines ubicades al passeig de Gràcia de Barcelona / Pep Herrero
Una de les noves smartquesines ubicades al passeig de Gràcia de Barcelona / Pep Herrero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB