Òscar Playà, nou director de la Xarxa de Metro de TMB

Òscar Playà és des d'avui, 1 de juliol, el nou director de la Xarxa de Metro de Barcelona. Substitueix Ramon Bacardi que s'incorpora a ATM com a director de la T-Mobilitat

Redacció / 01.07.21 - 09:04h

Oscar Playà Velasco ocupava fins ara el càrrec de director d'Operacions i de Seguretat de la Xarxa de Metro i ha ocupat diferents llocs de responsabilitat durant la seva dilatada trajectòria a Metro.

És enginyer en Telecomunicacions per la Universitat Ramon Llull (URL) i graduat en el Programa de Direcció General per l'Escola de Negocis IESE. Va iniciar la seva carrera professional en el món de la consultoria i les telecomunicacions a Cap Gemini i Nokia.

L'any 2005 inicia la seva trajectòria professional a TMB, amb una forta vinculació a Metro des dels inicis, on comença com a Cap de Projectes de Metro, d'infraestructura de telecomunicacions en un inici. Posteriorment es vincula en els projectes relacionats amb perllongaments de línies, L9 i el nou Centre de Control de Metro.

El 2009 assumeix la responsabilitat del Centre de Control de Metro fins al 2017. En aquest any s'incorpora a l'ATM com a director de la T-mobilitat. L'any 2020 torna a TMB com a director d'Operacions i Seguretat de la Xarxa de Metro, càrrec que ha exercit fins ara.

Òscar Playà manifesta que "afronta aquesta nova etapa amb il·lusió alhora que amb reptes importants com són la recuperació de la confiança dels usuaris en el Metro, amb la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19". Un altre dels objectius, afegeix, "és fer del Metro el principal eix vertebrador de la mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona com a mitjà de transport públic segur, confortable i sostenible, comptant amb l'experiència i la professionalitat de tots els treballadors i treballadores de Metro".

Per la seva banda, Ramon Bacardi s'ha incorporat a ATM per a dirigir la T-Mobilitat, un projecte de gran transcendència per al transport públic de Catalunya i molt especialment per a TMB, el principal operador del sistema. Bacardi acumula una dilatada experiència professional i directiva a TMB, on ha ocupat càrrecs de la màxima responsabilitat dirigint, entre d'altres, l'Àrea d'Innovació, Tecnologia y Negocio Internacional, la Xarxa de Bus i durant l'últim període la Xarxa de Metro.

La Direcció de TMB vol agrair a Ramon Bacardí la seva intensa dedicació i professionalitat, que han contribuït a impulsar la companyia, alhora que li desitja molta sort i encerts en aquesta nova responsabilitat que assumeix a partir d'ara.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB