Dissabte, 19 de setembre de 2020

No tot és treballar o divertir-se

 

Una melé de rugbi / COIB

No tot és treballar o divertir-se

La majoria d'estudis coincideixen que les persones més felices són aquelles que aconsegueixen trobar un bon equilibri entre la feina i la seva vida personal.  

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 08.04.16 - 12:44h

Per això és important plantejar-se el lleure com un complement de la nostra activitat professional, allò que ens ajudarà a carregar les piles i a sortir de la rutina. 

És important delimitar espais per a cadascuna d'aquestes vessants donant-los la importància que tenen. Ni tot és treballar ni tot és divertir-se. 

La millor manera de mantenir un to positiu envers allò que fem cada dia a la feina és saber parar i trobar espais per al lleure: tenir clar quins són els nostres temps per a l'esbarjo. Saber escollir allò que ens ajudarà a trencar la rutina i desconnectar per unes hores de les situacions que ens produeixen estrès. 

Si deixem un espai cada dia per a la feina i un altre per al lleure ─anar a passejar, llegir o estar amb amics i família─ podrem afrontar les obligacions amb l'energia i l'atenció necessàries. 

Així mateix, és important plantejar-se bé com invertim el temps d'oci. No només hem d'escollir allò que ens agrada fer en el nostre temps lliure, sinó dosificar. Si anem de manera compulsiva al gimnàs o si ens forcem a anar-hi "perquè és bo", aquesta activitat de lleure pot perdre el caràcter reparador que té. 

Per això és important variar sovint en el tipus d'activitats de lleure que fem i fer-les sempre que ens vingui de gust i mai com una obligació.  Això ens ajudarà a gestionar millor el nostre estrès i augmentarà el nostre grau general de felicitat. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB