Dimarts, 7 de desembre de 2021

Neix la primera línia de l’XPRESBus, la X1

 

Neix la primera línia de l’XPRESBus, la X1

La nova X1, que serà operada pel CON Zona Franca, serà una línia sostenible, de baixes o nul·les emissions que inicialment circularà amb set vehicles del tipus estàndard híbrid de gas natural.

Redacció / 13.09.21 - 09:06h

Dilluns vinent entrarà en funcionament la primera línia de l’XPRESBus, la X1, un nou concepte de línia de bus que neix amb la finalitat de connectar el centre de la ciutat amb els nodes de Glòries i Francesc Macià de manera més ràpida i àgil. 

La nova línia destaca perquè té unes característiques diferents de les de l’oferta actual. Menys temps d’espera, ja que circularà per carrils reservats —anada per Villarroel i Gran Via i tornada per Aragó i Urgell—, i menys parades —quatre parades per sentit més la parada intermodal—. Serà la línia d’autobús de TMB més ràpida en circulació, i farà els trajectes entre els extrems i el centre de la ciutat en uns 10-13 minuts, amb un interval de pas de 8 minuts, amb l’excepció de 21h a 22 h, que serà de 10 minuts.

La nova X1 serà una línia sostenible, de baixes o nul·les emissions, que inicialment circularà amb set vehicles del tipus estàndard híbrid de gas natural i properament d’hidrogen i funcionarà de dilluns a divendres de 7h a 22h, excepte el mes d’agost, que no hi haurà servei, i tindrà una identificació i un color diferent de la resta de línies, de color negre.

Amb aquesta nova línia de bus s’incrementa l’oferta de transport públic, ja que no elimina cap de les línies actuals, i s’amplia la xarxa de busos de TMB incorporant les línies Xpres a les que actualment ja estan en servei, com les línies de proximitat, les convencionals i les d’altes prestacions.  

La X1 serà operada pel CON Zona Franca.

Vídeo del recorregut de la línia X1  

(El vídeo ha estat editat per conductors formadors, amb la col·laboració de l’estructura de comandament d’explotació del CON de ZF1)

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB