Dissabte, 31 de juliol de 2021

“Mou-te per les malalties inflamatòries intestinals”, es posa en marxa

 

“Mou-te per les malalties inflamatòries intestinals”, es posa en marxa

A finals del mes de juliol es coneixia el projecte solidari 2020, “Mou-te per les malalties inflamatòries intestinals”, triat pels treballadors de TMB. 

Redacció / 17.11.20 - 09:15h

Avui presentem les principals accions que es duran a terme en la desena edició sota l'eslògan “Mou-te per les malalties inflamatòries intestinals”, un projecte liderat per Lorena Martínez i per l'ACCU (Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa).

L'objectiu de les accions que es desenvoluparan vol sensibilitzar la gent i donar visibilitat a les malalties inflamatòries de l'intestí, les MII.

Així doncs, del 20 de novembre al 31 de gener de 2021 es farà difusió a les pantalles de Mou TV del vídeo “No puc esperar”, que reflecteix la necessitat que tenen els pacients que pateixen una malaltia inflamatòria intestinal d'anar al lavabo amb urgència en qualsevol moment.

El 23 de novembre es presentarà en vídeo l'entrevista a la Laura Marín Sánchez, infermera de la unitat de malalties inflamatòries intestinals de l'hospital Germans Trias i Pujol  i afectada per una MII, que ens dona a conèixer els aspectes més rellevants i que cal tenir en compte d'aquestes malalties. L'entrevista es podrà visionar des del 23 de novembre fins al 31 de gener de 2021.

Durant tot el mes de desembre es faran dues exposicions informatives sobre la malaltia:

  • Una exposició itinerant que anirà recorrent les cotxeres de bus, on s’explica la malaltia, el tractament mèdic que té i es presenten dades estadístiques, tot amb suport fotogràfic de pacients, on es reflecteix el patiment diari i la capacitat de superació d’aquestes persones. En un dels plafons, dedicat als pacients a qui s'ha fet una ostomia,  s’explica en què consisteix aquesta malaltia. 
  • La mateixa exposició es podrà veure en el passadís de l'intercanviador de Diagonal (L5)

L'edició d'aquest any compta amb el suport de l'ACCU (Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa)

“Tria la teva causa” va néixer l’any 2010, en el marc del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, per donar la veu als treballadors de TMB a l’hora de decidir quin ha de ser, cada any, el projecte de referència en matèria de solidaritat. Al llarg d'aquestes deu edicions, la veu de la GenTMB ha decidit la causa solidària per la qual es lluitava cada any. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB