Dissabte, 27 de novembre de 2021

Mou-te contra la fam i la pobresa

 

Mou-te contra la fam i la pobresa

Mou-te contra la fam i la pobresa

Aquest any, la causa solidària majoritàriament escollida pels treballadors mitjançant el projecte “Tria la teva causa” ha estat la lluita contra la fam i la pobresa.

Redacció - Raquel Díaz (Responsable d'Acció Social) / 11.10.12 - 12:21h

A la segona edició del projecte "Tria la teva causa", la campanya “Mou-te contra la fam i la pobresa” ─que compta amb la participació desinteressada del cuiner Ferran Adrià i de treballadors de la companyia com a imatge principal─, hi col·laboren entitats socials especialitzades i de reconegut prestigi per la seva tasca en aquesta matèria, com són el Banc dels Aliments, Càritas, Creu Roja i la Fundació Alícia. D’aquesta manera, durant l’últim trimestre d’aquest any es duran a terme diferents accions de sensibilització i conscienciació envers aquesta causa:

- Una xerrada de sensibilització a càrrec de Càritas. Coneixerem el projecte Paidós, atenció integral i integrada de la pobresa infantil.
- Un taller de cuina de baix cost a càrrec del cuiner Marc Puig-Pey.
- Recollida d’aliments als centres de treball de TMB.
- Ruta d’un bus solidari per escoles donants d’aliments, per col·laborar amb el Gran Recapte d’Aliments.
- Recollida de joguines en col·laboració amb Creu Roja Catalunya amb un bus solidari.

I si vols participar com a voluntari en alguna de les entitats socials que formen part del Mou-te contra la fam i la pobresa, aquí tens unes quantes propostes interessants:

Càritas: Connecta’t 2012

Descripció de l’activitat voluntària: Impartir sessions formatives d’alfabetització informàtica i recerca de feina per Internet, tot posant a l’abast de persones desocupades les competències informàtiques bàsiques (creació de documents de text, navegació per Internet, utilització del correu electrònic...) per tal que es converteixin en una eina útil per a la cerca activa de feina.
Perfil del voluntari: Ha de ser una persona que tingui coneixements informàtics, que li agradi ensenyar, i pacient. No es requereix cap formació ni experiència específica.
Temps de dedicació: 3 hores setmanals en horari de matí o tarda a escollir
Més informació: voluntariat@caritasbcn.org o 933 441 650

Banc dels Aliments: Gran Recapte

Descripció de l’activitat voluntària: Entre el 3 i el 21 de desembre, es calcula que s’hauran de destriar, encaixar i posar en palets i embalar més de 800 tones d’aliments que arribaran a la seu del Banc dels Aliments procedents de tota la demarcació de Barcelona en la IV edició del Gran Recapte. Classificar al Banc dels Aliments és molt bona manera d’ajudar els qui més ho necessiten mentre es fa exercici i ens ho passem d’allò més bé!
Perfil del voluntari: Qualsevol persona disposada a ajudar, independentment de la seva edat.
Temps de dedicació: A escollir segons disponibilitat, torn de matí (de dilluns a divendres de 9.00h a 12.00h) o de tarda (de 15.00h a 17.30h).

Més informació: classificacio@bancdelsaliments.org o 933 464 404

Creu Roja: Apropa’t a la il·lusió.

Descripció de l’activitat voluntària: Participació en la campanya de recollida de joguines, "Apropa’t a la il·lusió. Un gest, una joguina!".
Perfil del voluntari: Qualsevol persona amb actitud dinàmica i ganes de col·laborar.
Temps de dedicació: 19, 20 i 21 de desembre de 17 a 21 hores.
Més informació: www.lajoguinaeducativa.org és el lloc web que properament recollirà tota la informació i #campanyadejoguines és el hashtag o conversa que proporcionarà l’espai via Twitter de difusió de missatges i informació a les xarxes 2.0. Si voleu participar en aquesta acció, envieu un correu a acciosocial@tmb.cat o truqueu al 933 286 033.

Recollida de taps de plàstic

L’import del reciclatge serà destinat a combatre la pobresa infantil

A més a més, durant tota la campanya ─octubre, novembre i desembre─, pots col·laborar amb un petit gest, aportant tota mena de taps de plàstic i dipositant-los als contenidors que trobaràs al teu centre de treball. Aquest taps seran reciclats per FCC i l’import d’aquesta operació serà destinat a combatre la pobresa infantil del nostre entorn més immediat. 

Tria la teva causa

El Pla de Comunicació de TMB "Tria la teva causa 2011" ha guanyat els IV premis de Gabinet de Comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que ha destacat la feina feta pels periodistes de fonts de la companyia durant els darrers anys.

L’any 2011 naixia "Tria la teva causa", un projecte solidari que té intenció de ser continuista, i que busca que siguin els mateixos treballadors els que decideixin la causa solidària a la qual volen que l’empresa doni suport. Per fer-ho es va prendre com a referència els dies internacionals o setmanes temàtiques relacionades amb qüestions d’àmbit social, des del mes de juny  fins a finals d’any. Així doncs, la lluita contra el càncer i contra la fam i la pobresa, els drets dels infants, la discapacitat i la gent gran van ser les causes proposades.

Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
RSC
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB