Diumenge, 29 de novembre de 2020

Millora la psoriasi amb una dieta adequada

 

COIB

Millora la psoriasi amb una dieta adequada

Has sentit a parlar mai de la psoriasi? Es tracta d'un trastorn inflamatori de caràcter autoimmune –que vol dir que el causa una resposta errònia del sistema immunitari contra si mateix– i es manifesta a la pell i a les articulacions. 

Servei de Prevenció en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 05.11.18 - 11:33h

Una alimentació saludable ajuda a mantenir l'equilibri del sistema immunitari i un bon estat de la pell i les articulacions perquè assegura la ingesta de nutrients imprescindibles per tenir un bon funcionament. En tot cas, no hi ha aliments prohibits ni aliments miraculosos per a les persones amb malaltia psoriàsica. 

D'altra banda, les persones amb aquesta malaltia són més propenses a patir malalties com el sobrepès i l'obesitat, la hipertensió arterial, la diabetis, la dislipèmia, així com malaltia cardíaca i malaltia inflamatòria intestinal. Totes són malalties que tenen relació amb els hàbits alimentaris. Per això és molt important tenir uns bons hàbits alimentaris amb l'objectiu de prevenir-les.

Cal que les persones amb psoriasi segueixin sempre les pautes d'una alimentació saludable i tinguin en compte els següents consells:

  • Beure prou aigua per hidratar de forma correcta la pell. Es recomana d'1,5 a 2 litres de líquid al dia.
  • Evitar consumir alcohol, sobretot si s'està seguint un tractament farmacològic, i les begudes excitants que contenen cafeïna, teïna o cola.
  • Menjar cada dia vegetals i fruites. Són font de vitamines i minerals vitals per al bon funcionament del sistema immunitari, la pell i les articulacions. Per exemple, els vegetals i fruites de colors ataronjats, vermellosos i groguencs contribueixen al manteniment i reparació de la pell i els de fulla verda contribueixen al bon funcionament del sistema osteoarticular. Consumint vegetals i fruites de proximitat i de temporada ens assegurem un alt valor nutricional.
  • Prendre cada dia aproximadament dos grapats de fruits secs crus i llavors per la seva acció antiinflamatòria, entre d'altres.
  • Consumir més peix que carn. Es recomana el peix quatre cops a la setmana, dels quals dos haurien de ser de peix blau, pel seu contingut en vitamina D, que té una acció reguladora del sistema immunitari, i sobretot el blau perquè és ric en omega 3, que té una acció antiinflamatòria.
  • Procurar prendre ous de qualitat, ja que també són una font d'àcids grassos omega 3.
  • Consumir oli d'oliva verge. Pel seu alt contingut en vitamina E és un gran antioxidant, protegeix la pell i millora el funcionament del sistema immunitari.
  • Els aliments derivats dels cereals com el pa, la farina, la pasta i l'arròs haurien de ser integrals. Així s'assegura una aportació suficient de fibra per mantenir un pes corporal adequat i una bona salut intestinal. 

Si necessites més informació, no deixis de consultar informació sobre alimentació amb psoriasi. En cas de dubtes o si vols assessorament, consulta el teu equip de salut.

Aquest és un text adaptat de la plataforma infermeravirtual.com

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB