Dimarts, 3 d'agost de 2021

Metro es blinda per evitar intrusions

 

Vestíbul estació de Metro / Arxiu TMB

Metro es blinda per evitar intrusions

En les properes setmanes es produirà una millora en el control d’accés a Metro, ja que s’iniciaran els treballs de substitució dels panys d’accés a les estacions i a d’altres dependències de Metro, per un nou sistema electrònic que no fa servir les clàssiques claus mecàniques i que permetrà millorar la seguretat dels treballadors i de les instal·lacions.

Redacció / 18.02.15 - 08:30h

La substitució de panys es realitzarà de forma progressiva i començarà fent-se a les portes d’accés a la zona de vies i a certes dependències de la L9.

Posteriorment, fins al mes de juny, s’anirà estenent a les portes mecàniques no motoritzades de la resta de les línies convencionals. Així, la targeta CAT passarà a ser una “clau unificada” que permetrà l’accés dels treballadors a les dependències de Metro, de manera que es minimitzaran els furts i robatoris a personal intern i extern, les intrusions de persones alienes a TMB i, en definitiva, augmentarà la seguretat de les persones, de les instal·lacions i del servei públic que Metro ofereix.

Un cop s’hagin substituït tots els punts d’accés previstos, el fet de perdre una targeta CAT, a diferència d’una clau mecànica, no suposarà un risc d’intrusió més alt, sempre que es comuniqui tan aviat com sigui possible al Centre de Seguretat i Protecció Civil per donar-la de baixa al moment.

La Unitat de Seguretat i Protecció Civil, com fins ara, serà l’encarregada d’expedir-ne de noves a través dels responsables de cada servei i dels contractants d’empreses externes en cas que no en disposin. En els propers dies l’empresa donarà les instruccions oportunes per tal de re-codificar les actuals targetes, cosa que es podrà fer a les mateixes estacions.

 

 

 

 

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Servei
L1 / L2 / L3 / L4 / L5 / L9 / L10 / L11 / Metro
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB