Divendres, 18 de setembre de 2020

A l'Òscar li queden tres setmanes de vida

 

L'Òscar

A l'Òscar li queden tres setmanes de vida

L'Òscar té 12 anys i des de fa 10 mesos pateix una leucèmia. Els metges li donen 3 setmanes de vida si no rep una donació de medul·la òssia. Qualsevol persona entre 18 i 55 anys el pot ajudar, i només cal una senzilla analítica de sang.

Albert Piqué / 27.03.15 - 11:58h

Aquest cop són la Sílvia Gimeno Montilla i l'Iván Sánchez Serres, treballadors de Metro, que dins del programa “Solidari tu, solidaris tots!”, demanen ajuda als seus companys. L'Òscar, un amic del seu fill, pateix una leucèmia que l'està matant. Els metges li donen només tres setmanes de vida si abans no rep una donació de medul·la.

Només cal una simple analítica de sang per saber si som compatibles amb l'Òscar o amb qualsevol de les 5.000 persones que cada any són diagnosticades de càncers de la sang. Per a més informació, aneu al Banc de Sang i Teixits dels hospitals de referència. A Barcelona són l'Hospital Clínic, l'Hospital de la Vall d'Hebron i l'Hospital de Sant Pau. També a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, o a l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat. També podeu fer el registre previ a través del web www.donarsang.gencat.cat/moll-os.html

“Solidari tu? Solidaris tots!” és un programa del Pla director de Cooperació i Solidaritat de TMB en què els treballadors proposen una acció solidària als seus companys.

Anteriorment s'han recaptat fons per a la Maika, una nena de 10 anys malalta per un neuroblastoma, que necessitava rebre tractament en un hospital dels Estats Units, i es va fer una recollida de taps per a la Nerea, una nena de 7 anys que va néixer amb una paràlisi cerebral. Actualment també és oberta una acció de micromecenatge que va proposar l'Antonio Rodríguez Cueto, un treballador de Metro, que té una filla de 8 anys, la Irene, diagnosticada de la síndrome de Rett.

Més informació:

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB