L’estalvi energètic en el desplaçament. Què ha fet TMB i què pots fer tu?

“Combina i mou-te” és el lema de la Setmana Europea de la Mobilitat, que comença avui i acabarà divendres amb la celebració del Dia Mundial sense Cotxes. Un any més, TMB s’hi suma.

Redacció / 21.09.22 - 13:08h

L’estalvi energètic en l’ús del transport al lloc de treball és necessari. Cal que ens conscienciem que, si reduïm l'ús del vehicle privat motoritzat, aconseguim un estalvi energètic, ajudem a la conservació del medi ambient i obtenim una ciutat menys contaminada. "A casa i a la feina, els petits gestos són grans estalvis."

L’11 de març d’enguany, TMB va presentar a l’Autoritat del Transport Metropolità el Pla de desplaçaments d’empresa (PDE), que té per objectiu afavorir l’ús del transport alternatiu i sostenible per accedir als llocs de treball. Està renovant la flota de bus adquirint vehicles que generen més confort i redueixen considerablement les emissions contaminants a baixes emissions o 0 emissions, tal com estableix el Pla estratègic 2025 de TMB; la flota auxiliar de vehicles de la qual disposa l’empresa és elèctrica i s’ha dotat d’equipaments per fer reunions digitals i no presencials.

L’empresa té previst desplegar mesures del PDE que abordin polítiques de teletreball, l’ampliació de les freqüències de pas dels autobusos, així com la millora de trajectes i aparcaments de bicis.

Com podem estalviar i contaminar menys a casa o a la feina?

  • Utilitzant transports més sostenibles per anar a la feina: bus, metro, bici o a peu.
  • En cas que sigui necessari utilitzar vehicle privat, si és possible compartiu el trajecte amb altres persones.
  • L’ús de l’ascensor s’ha d’evitar sempre que sigui possible.

S’estima que l’aplicació del PDE estalviarà unes 800 tones de CO2 anuals en els desplaçaments d’empresa.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB