Divendres, 7 de maig de 2021

L’Espai Mercè Sala acull el ‘making off’ del mural “Els colors de l’agraïment, un camí a l’esperança”

 

Els colors de l’agraïment

L’Espai Mercè Sala acull el ‘making off’ del mural “Els colors de l’agraïment, un camí a l’esperança”

L’autor del mural Philip Stanton crearà una nova obra artística in situ, dins de la sala d’exposicions, mentre duri la mostra.

Redacció / 28.04.21 - 09:58h

L’exposició que s’ha inaugurat avui i que es podrà visitar fins al 26 de juny, ens mostra com va ser el procés de creació del mural, amb esbossos, imatges i vídeos de la producció de l’obra, a més d’alguns textos testimonials. Dividida en diferents seccions explica, de manera molt visual i didàctica al visitant, com va començar el projecte, com es va pintar el mural i quines persones van ajudar a construir-lo. El “making off” inclou, també, vídeos i testimonis dels professionals sanitaris i de TMB amb les seves reaccions i les del públic gravats en el moment de la creació de l’obra.

“Els colors de l’agraïment” és el mural creat per l’artista nord-americà i barceloní d’adopció Philip Stanton, entre el juny i el juliol del 2020 a l’estació de la línia 4 de metro de Guinardó / Hospital de Sant Pau, com a homenatge a tot el personal sanitari i com a mostra d’agraïment a la ciutat de Barcelona i a la seva gent després dels mesos durs de confinament.

Gaudir, en directe, de la creació de la nova obra del Stanton

Paral·lelament a l’exposició, les persones que visitin l’espai viuran una experiència interactiva gaudint in situ de la creació de la nova obra d’art que el Philip Stanton estarà pintant per agrair als herois i heroïnes habituals, les persones treballadores de la sanitat i del transport públic, entre altres serveis essencials, la seva feina imprescindible.

Vuit plafons grans de formes orgàniques en què es representen els vuit hospitals públics, són els llenços on durant els dos mesos de l’exposició, el pintor dibuixarà en directe algunes de les persones essencials que li han servit d’inspiració. Els seus retrats s’aniran superposant als colors vius i a les formes orgàniques dels vuit plafons per formar un mosaic visual únic i irrepetible.

Tanmateix, es convida a tothom que visiti la intervenció artística a participar compartint fotografies, selfies, dibuixos, textos i vídeos de l’exposició a les xarxes socials corporatives de TMB amb l’etiqueta especial #ColorsAgraïmentTMB. 

Finalment, en el marc de l’exposició i de TMB Educa, s’organitza un sorteig adreçat al públic infantil per tal que tothom que hi participi dibuixi el seu heroi o heroï/na habitual: el pare, la mare, l’avi, l’àvia, els professors i professores, el personal sanitari o les persones treballadores del transport públic o d’altres serveis essencials  i enviar una foto del dibuix al correu electrònic tmbeduca@tmb.cat. Entre la totalitat de participants, se sortejaran cinc lots de material per pintar.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB