Dissabte, 28 de novembre de 2020

L'amor sempre necessita correspondència?

 

L'amor sempre necessita correspondència?

A Catalunya, el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, se celebra el dia dels enamorats. Una diada durant la qual els qui s'estimen ho expressen de manera especial i simbòlica regalant-se una rosa i un llibre. I tu, ets dels que ho celebren?

Servei de Prevenció en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 23.04.19 - 09:19h

Per això avui volem parlar de l'amor des del punt de vista de la salut emocional: de la seva regulació i de com donar-hi resposta de forma saludable. I és que podem dir que hi ha evidències que indiquen que aprendre a regular les pròpies emocions, i no reprimir-les, és la clau de l'èxit de la vida adulta.

Es tracta de l'emoció que se sent quan una persona interpreta una vivència conjunta com una ofrena desinteressada cap a ella. La reacció és la plenitud, l'èxtasi, la serenitat i la passió, i la seva funció és la transcendència, és a dir, anar més enllà. 

Regular correctament aquesta emoció sol consistir a aplicar una justa correspondència d'aquest amor. Si nosaltres donem una quantitat d'amor ens agrada que ens corresponguin amb una quantitat similar. Ni el defecte ni l'excés són bons companys quan ens referim a aquesta emoció, que podem expressar de moltes maneres: amb detalls materials, expressió de sentiments mutus, sentint-nos bé per alguna cosa que es fa, etc.

Trobar aquest equilibri no sempre és senzill, però tenint en compte aquestes recomanacions de ben segur que seràs més conscient d'allò que sents i d'allò que senten els altres.

  • Sigues conscients de què sents, on ho sents i de com ho expresses.
  • L'amor és present en l'acció a través de les proves d'amor que cerquen el benestar d'una altra persona, animal o cosa.
  • És important que estiguis atent a les proves d'amor que reps d'altres persones, aquesta serà la manera idònia d'oferir-les a l'altra persona, i per tant, la millor manera de retornar-l'hi proves d'amor.
  • La intensitat amb què es donen i reben proves d'amor també ha d'estar en harmonia, ja que si reps més del que dones, o si dones més del que reps, no es produirà una correcta regulació d'aquesta emoció.
  • Pot ser diferent la manera d'expressar l'amor entre diferents persones. Potser per a tu sigui amb petits reconeixements diaris i per a altres persones amb un gran reconeixement i no tan sovint.

Consulta més informació sobre l'emoció de l'amor.

Aquest és un text adaptat de la plataforma infermeravirtual.com

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB