Instruments per reprendre els estudis

Cent quaranta persones van mostrar-se interessades en les dues sessions, la presencial, que es va realitzar a l’Institut Verge de la Mercè de Barcelona, i l’online realitzada per Teams

Redacció / 14.06.22 - 12:00h

Els dies 31 de maig i 1 de juny es van celebrar dues sessions informatives adreçades a tota la plantilla de TMB, en les quals es van donar a conèixer el conjunt d’instruments necessaris per iniciar o reprendre els estudis de cara a obtenir una titulació o reconeixement oficial de les seves competències, a partir de l'experiència laboral i la formació no reglada.

La majoria de les persones assistents a les dues sessions informatives van ser persones que pertanyen a l’àmbit de la conducció de TB, tot i que també hi havia agents d’atenció al client, agents de CON, tècnics polivalents, responsables d’equip de línia (REL) i tècnics operatius de línies automàtiques.

En les sessions es van presentar les diferents vies per accedir als graus formatius: tots els itineraris formatius per accedir als estudis universitaris, als cicles formatius de grau superior o als cicles formatius de grau mitjà.

Però si no tens aquests estudis i vols accedir-hi, no et preocupis, podràs, perquè en les sessions es va explicar com aprofitar i acreditar les competències de cada un de nosaltres a partir de l’experiència laboral i la formació no reglada. Aquest procediment “d’acreditar les teves competències”, dona l’oportunitat a persones sense formació acreditada d’aconseguir una certificació oficial d’aquells coneixements i competències adquirits a partir de la seva experiència laboral i/o formació no oficial. Mitjançant un seguit d’entrevistes es comproven les competències professionals del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. El procés pot comportar també simulació pràctica o observació al lloc de treball per tal que la persona avaluadora verifiqui el nivell de coneixement.

També es va aprofitar per presentar com a novetat a Barcelona ciutat el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de conducció de vehicles de transport per carretera, que ja s'ha anat realitzant a Vic des de l’any 2018, i en el qual el personal de TMB té accés prioritari al curs, ja que s’ha ofert per a col·lectius singulars.

Tenir estudis, acreditar els nostres coneixements o competències i saber com formar-nos és fonamental i necessari per poder presentar-nos a convocatòries per cobrir llocs de treball o per accedir a cicles de formació professional o estudis universitaris.

Consulta el portal Persones de la intranet.   

Trobaràs tota la informació al respecte: vídeos resum i PDF de les sessions, i enllaços d’interès sobre on pots adreçar-te per resoldre els possibles dubtes.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB