Iniciada la formació del personal d’operacions en la utilització dels DEA

La formació inicial és de 6 hores, hi participaran més de 2.000 treballadors i s’impartirà entre els mesos de febrer a maig i d’octubre a desembre de l'any vinent.

Redacció / 05.08.21 - 09:10h

A finals d’any estaran instal·lats i disponibles a tota la xarxa de metro els desfibril·ladors externs automàtics, DEA, com a mesura de prevenció de les morts sobtades per aturada cardíaca. Tot i que aquests aparells els pot utilitzar qualsevol persona sense coneixements sanitaris, s’està impartint a tots els treballadors i treballadores d’operacions, ACIS, TOLA, AAC, CTO i USPC, la formació específica en l’ús i el maneig d’aquests equips.

L'empresa que fa la formació és Global Cardiac, guanyadora de la licitació, la qual també s’encarrega de l’adquisició, instal·lació i manteniment dels DEA, així com de la senyalització i la campanya informativa sobre els aparells.

El mes d’octubre d’enguany està previst dur a terme la formació de reciclatge, obligatòria per llei, de 90 minuts a tots els TOLA que van fer la formació inicial ara fa menys de 3 anys, a finals de l’any 2018.

El temari del curs consta de dues parts. Una part teòrica que tracta sobre: Què és la ressuscitació cardiopulmonar?, Què és un DEA?, Tipus de DEA, protocol cadena de supervivència, ressuscitació cardiopulmonar bàsica (RCP), aspectes importants quan s'utilitza un DEA, mesures de seguretat quan s'utilitza un DEA, posició de recuperació, transmissió de malalties, i infants. Una part pràctica que consta de: protocol cadena de supervivència, ressuscitació cardiopulmonar bàsica (RCP), altres tècniques de suport vital bàsic (SVB), desfibril·lació externa semiautomàtica, un pla per sobreviure.

És important saber que tots els DEA s’instal·len a la via 1, excepte a les estacions que tenen 3 andanes, on s’instal·laran a l’andana central.

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB