Divendres, 29 de maig de 2020

El grup excursionista de TMB

 

El grup a la Mola / Grup excursionista de TMB

El grup excursionista de TMB

Coincidint amb l’inici d’aquest any, un grup de treballadors va constituir el grup excursionista de TMB.

Albert Piqué / 05.06.12 - 13:30h

L’objectiu és fer excursions, caminades, travesses o qualsevol activitat esportiva en entorns naturals, gaudir de la natura i conèixer  la geografia catalana.

Dissabte 21 de gener van realitzar la primera sortida, i el lloc escollit va ser un dels cims més alts del parc de Sant Llorenç del Munt. Aquest parc està situat al sector de la Serralada Prelitoral Catalana que s’aixeca entre les comarques del Vallès Occidental i del Bages, on ocupa una extensió de prop de catorze mil hectàrees. Està format per dues carenes principals unides transversalment al coll d’Estenalles que s’allarguen de nord a sud i es desfan a banda i banda en profundes i esponeroses fondalades. La Mola (1.104 m) va ser el cim escollit i 19 persones van conformar l’expedició. 

El recorregut no va ser gaire difícil, tret d’un parell de llocs una mica complicats, on la perícia dels excursionistes es va posar a prova. Sense adonar-se’n, en poc més d’una hora i mitja van fer el cim, des d’on van poder gaudir d’unes vistes impressionants i van esmorzar per recuperar forces.

Tot seguit van decidir fer un "geocaching", i buscar l’amagatall on, segons les coordenades que tenien, havien de trobar el "caché" (recipient que amaga el “travel bug”). Un cop localitzat hi van deixar dos bolígrafs de TMB.

La baixada va ser més ràpida, i en poc més d’una hora, ja havien tornat al Coll d’Estenalles, que havia estat el punt de sortida.

La segona de les excursions va ser dissabte dia 24 de març, i el lloc escollit va ser la muntanya de Montserrat, vegeu anècdota Excursió a Montserrat.
 
Disset persones formaven l’expedició i l’objectiu que tenien era arribar al pla de les Taràntules, passant per l'ermita de Sant Miquel i després baixar pel Pas del Francesos. Pel camí ho van aprofitar per visitar les ermites de Sant Onofre, Sant Joan i Santa Magdalena, i cap a migdia van arribar a Collbató, al peu de la muntanya de Montserrat, on van dinar i van donar per acabada la sortida.

Durant l’estiu preveuen fer una nova sortida, tot i que encara no se sap on serà, i a partir de la tardor volen fer una sortida cada dos mesos. Per tenir més informació de la programació de les sortides, cal estar atent a la intranet corporativa, fer-se membre del grup de Facebook Grup Excursionista TMB o contactar per correu electrònic amb l’adreça arodriguez@tmb.cat

Totes les activitats són obertes a treballadors i familiars, no cal pagar cap quota i el cost de les activitats és molt reduït.

El grup a Montserrat / Grup excursionista de TMB
El grup a Montserrat / Grup excursionista de TMB

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB