Diumenge, 7 de juny de 2020

Fes esport i millora la teva salut!

 

Nadador / COIB

Fes esport i millora la teva salut!

L’activitat física regular és bona a totes les edats. Practicar un esport o simplement jugar, caminar, anar en bicicleta o fer activitats quotidianes d’una manera activa ens proporciona benestar físic i mental, ens ajuda a sentir-nos millor, amb més energia, a relaxar-nos i reduir l’estrès.

Personal d’infermeria del Servei de Prevenció, en col•laboració amb el Col•legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona / 14.07.16 - 08:00h

Quan practiquem esport cremem més calories i per tant prevenim l’excés de pes i malalties derivades; i fer-ho en grup ens ajuda a relacionar-nos amb els altres i a estar més alegres i vitals.

Si fem activitat física de manera regular, tot el nostre organisme en surt beneficiat, però a l’hora d’escollir l’activitat hem de tenir en compte aspectes com:

  • Les nostres característiques de pes, edat i/o problemes de salut. Les persones adultes hem de fer exercici com a mínim durant 30 minuts i 5 o més dies per setmana. Les persones més grans han de fer exercicis específics de força, flexibilitat i equilibri. Pots consultar al personal d’infermeria quina pot ser l’activitat més adequada per a tu. 
  • Quan fas activitat física (sobretot si és d’intensitat forta) procura beure aigua sovint i no esperar a tenir set. La set és el primer símptoma de la deshidratació i no cal esperar a sentir-ho.  Les begudes isotòniques et poden ajudar a prevenir la deshidratació, ja que aporten més glucosa i sals, però l’aigua és suficient. 
  • Tria una activitat que t’agradi. És la millor estratègia per a no defallir. T’oferim algunes activitats organitzades per grups de companys.
  • Si el teu problema és que no tens temps pots anar sumant minuts actius durant el dia fent els teus desplaçaments habituals en bicicleta o a peu o pujant escales. Caminar és una manera fàcil i distreta de fer activitat física. Amb 30 minuts al dia tindràs prou per millorar substancialment els teus hàbits. 

Ànims! Si aconsegueixes incorporar una activitat física diària en el teu estil de vida, es convertirà en un hàbit i tindràs la partida guanyada!

Per saber-ne més consulta els continguts sobre l’exercici físic de la Infermera virtual.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB