Construcció del gran llaç rosa a l'estació Pg. de Gràcia / M. A. Cuartero
Construcció del gran llaç rosa a l'estació Pg. de Gràcia / M. A. Cuartero

Èxit de la campanya "Mou-te contra el càncer'"

118 voluntaris 96 treballadors de TMB i 22 de les entitats contra el càncer van participar activament d’octubre a desembre en les deu accions programades en el marc de la campanya 'Mou-te contra el càncer'.

Maite Peris / 01.02.12 - 10:44h

La primera edició de la campanya "Tria la teva causa", que enguany portava per títol "Mou-te contra el càncer. Tu pots ajudar", ha aconseguit molt bons indicadors. Per una banda, més de 100 voluntaris s’han sumat a la causa, 1.096 treballadors de TMB han participat directament de les accions internes portades a terme i gairebé 30.000 usuaris han gaudit de les 10 activitats que TMB ha programat a la xarxa de metro.

A més, gràcies a la venda de gorres d’AFANOC, les postals nadalenques i els descomptes solidaris voluntaris en les nòmines dels treballadors, s’han aconseguit gairebé 9.000 euros que es destinaran a les entitats de lluita contra aquesta malaltia.

El projecte ha aconseguit una repercussió rècord als mitjans de comunicació amb l’aparició en 42 mitjans. La presentació de la campanya i la construcció del gran llaç rosa a l’estació de Passeig de Gràcia són les accions que han obtingut una major difusió mediàtica a la televisió a nivell nacional en hora de màxima audiència (TVE, en directe al programa "Las Mañanas de la 1", i els informatius de Tele 5).

Sumar esforços per una causa comuna

Transports Metropolitans de Barcelona va posar en marxa aquest any la campanya "Tria la teva causa", emmarcada dins del Pla director de Cooperació i Solidaritat, amb la intenció que fossin els treballadors de l’empresa els que decidissin quina havia de ser l’acció social en què la companyia havia de participar. Per a l’any 2011, la causa triada va ser la lluita contra el càncer.

El projecte va ser liderat per TMB amb la col·laboració de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (Fecec), que agrupa 13 entitats més.

Les accions s’han distribuït durant el darrer trimestre de l’any, amb un bloc temàtic per mes sota un marc comú: octubre, "Estima’t i fes salut"; novembre, "El càncer es pot curar", i desembre, "Els nens i els adolescents també tenen càncer".

Entre les accions que s’han portat a terme destaquen la venda de gorres solidàries al metro per part de voluntaris i la signatura de les gorres a càrrec del Mag Lari; la participació de dos treballadors de TMB a la presentació del projecte; la vinculació de la campanya de Nadal –per primera vegada– amb una causa solidària amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquesta malaltia; el repartiment de fruita en diversos centres de treball i a l’estació de Diagonal, les xerrades internes i la construcció d’un gran llaç rosa coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Mama.

L’AECC agraeix a TMB el projecte "Tria la teva causa"

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) agraeix als treballadors de TMB la tria de la lluita contra el càncer com a causa solidària de l’any 2011. Dolores de Oya, presidenta de l’associació, reconeix que accions com aquestes estimulen i suposen un gran reconeixement per a les entitats.

Alhora, reconeix que el conjunt d’activitats dutes a terme en el marc del projecte "Mou-te contra el càncer" fetes entre octubre i desembre va suposar una difusió molt superior a l'esperada per sensibilitzar els milers d’usuaris del transport públic.

"Mou-te contra el càncer" va ser la causa escollida pels treballadors de TMB dins del projecte "Tria la teva causa", que té per objectiu que siguin els mateixos treballadors els que decideixin el principal projecte social de cada any. Uns empleats que també van participar en els spots de la campanya, juntament amb personalitats destacades com Carles Gaig o Rudy Fernández.

Una de les accions durant la campanya contra el càncer / Miguel Ángel Cuartero
Una de les accions durant la campanya contra el càncer / Miguel Ángel Cuartero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
L2 / L5 / Metro
Conceptes
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB