Divendres, 18 de setembre de 2020

Estic deprimit

 

Depressió / COIB

Estic deprimit

Gairebé tots hem estat tristos alguna vegada, forma part de la vida. Però si aquesta tristesa o actitud depressiva és molt intensa i es manté en el temps, pot tractar-se d'una depressió clínica. Si aquest és el teu cas, necessites contactar amb un professional que t'ajudi. 

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 24.10.16 - 08:22h

Com sé si estic passant per una depressió clínica? 

Alguns del símptomes que pots experimentar són: decaïment sostingut, pèrdua de la gana, perdre l'interès per aquelles activitats que abans et motivaven, insomni o tenir problemes per concentrar-te. 

Les depressions no són totes iguals. Pots tenir trastorn en l'estat d'ànim amb símptomes com ara la tristesa patològica, la irritabilitat o la sensació de malestar; que aquests símptomes siguin més lleus però que tinguin més durada en el temps. Consulta els símptomes en detall per poder detectar-los.

Entre les principals causes que ens poden desencadenar una depressió hi pot haver factors genètics, fisiològics, personals o també ambientals, com l'estrès, l'ansietat o la incapacitat per resoldre un problema que ens afecta.

El tractament de la depressió es pot abordar des de diferents vies, ja que normalment no hi ha un únic factor causal. La depressió clínica, però, és una de les malalties més tractables. De cada 10 persones amb depressió, 8 milloren amb l'ajuda professional.

Si tens cap d'aquests símptomes durant més de 5 dies o t'està afectant a la teva vida diària, demana cita a la teva infermera o centre de referència.

Si tens cap d’aquests símptomes durant un període continuat o t’està afectant a la teva vida diària, demana informació al Servei de prevenció (existeix un Programa assistencial des del 1999); o bé demana cita a la teva infermera de referència. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB