Esther Subirats, agent del CON Zona Franca

L’Esther és una de les sis treballadores que el 7 de març participaran en el col·loqui 'TMB en femení. La visió de la dona treballadora', dirigit i dinamitzat per la presidenta de TMB, Laia Bonet

Redacció / 16.02.22 - 09:09h

L’any 2006, l’Esther va iniciar la seva carrera professional a TMB com a conductora de bus, dins del projecte NOA, una prova pilot de Barcelona Activa per ajudar a introduir la dona en el món laboral com a conductora d'autobús. En aquella prova pilot hi van participar 30 dones, una de les quals era l’Esther. TMB hi va apostar i va donar l’oportunitat per demostrar que les dones “som capaces d'això i de molt més”, ens diu l’Esther.

Ha tingut diferents professions i molt variades abans d’entrar a TB: “He estat costurera de tall i confecció en una botiga de cortines, encarregada de restaurants de menjar ràpid, cap de botiga de supermercat, administrativa de comptabilitat del negoci familiar de venda de materials per a la construcció” i fins i tot va muntar el seu propi negoci de peixatera.

Per a l’Esther la seva professió representa “l'equilibri total de la meva vida, m'encanta la meva feina i aquí és on puc aportar tot l'aprenentatge de la meva trajectòria, tant laboral com acadèmica”, perquè per a ella el treball li aporta “creixement personal i satisfacció de saber que el que faig serveix per a alguna cosa”.

Resumeix el seu treball diari en atendre les necessitats del conductor de bus: “control de quilòmetres/avaries dels busos que presten servei al carrer, organització i informació al conductor de possibles alteracions i talls en la via pública, llançament i tancament del servei diari, que consisteix en l’assignació a cada conductor d’un cotxe i una línia; control i solució d'incidències que es puguin donar al llarg del servei, etc.”

El que més li agrada de la seva feina diària al CON són “les diferents tasques que faig d'administrativa i el tracte directe que tinc amb el conductor, poder satisfer les seves necessitats i poder compartir amb ell tant les seves inquietuds com les seves alegries”.

Compaginar la vida laboral i personal no ha estat fàcil per a l’Esther: “El camí no ha estat fàcil pels diferents horaris que tenia al principi, però sempre he tingut l'ajuda dels meus pares, la meva germana, el meu marit i fins i tot he arribat a deixar els nens amb alguna amiga. Ara és més fàcil perquè els nens ja són més grans”.

Tanca la presentació explicant-nos les seves aficions: “M'encanta el teatre i formo part d'una companyia amateur, on em diverteixo, i alhora és la vàlvula per sortir de la monotonia del dia a dia, ja que em permet desconnectar i es converteix en una teràpia personal”.

Col•loqui TMB en femení.  La visió de la dona treballadora

Dilluns 7 de març, a les 12 del migdia al vestíbul de l’estació de metro d’Universitat de la línia 2 se celebrarà un col·loqui amb sis dones treballadores de TMB i representants de professions  vinculades a entorns masculins que ens parlaran de com és treballar en un entorn on la majoria de companys són homes, dels seus reptes diaris, i quina és la seva visió de futur.

T’hi esperem!

Mira el vídeo de la Esther

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB