Esther Melero, conductora de bus del CON Zona Franca

L’Esther és una de les sis treballadores que el 7 de març participarà en el col·loqui TMB en femení.  La visió de la dona treballadora, dirigit i dinamitzat per la presidenta de TMB, Laia Bonet

Redacció / 21.02.22 - 08:05h

Va entrar a TMB l’any 2018 com a conductora de bus, però venia de treballar en diferents sectors i molt variats, com a dependenta d'una sabateria, caixera d'una empresa de menjar ràpid, dependenta en una xarcuteria, d’administrativa en un gabinet jurídic i en una empresa de tractaments d'aigua i ja els últims anys abans d'entrar a TMB “vaig decidir aventurar-me en el sector transport. Sagalés em va donar la primera oportunitat i d'aquí, veient que m'encantava, vaig decidir intentar entrar en la millor empresa de transport públic de Catalunya, i aquí em teniu!”.

Seria senzill definir el lloc de treball de l’Esther, ja que trasllada passatgers d'un lloc a un altre de la ciutat per unes rutes concretes, però com diu ella, la seva feina és molt més: “També dono informació d'enllaços, d’horaris d'autobusos; si li sorgeix algun problema al client amb la seva targeta de transport, l'hi canvio, i resolc qualsevol incident que sorgeixi en el trajecte amb l'ajuda dels meus companys a través d'una emissora”.

Per a l’Esther la seva professió representa “una manera d'ajudar, de prestar un servei a la població i, sobretot, un orgull poder demostrar-los a altres dones que aquesta feina no és només d'homes”. El seu treball diari el resumeix en poques paraules: “M'encanta. Cada dia tinc l'oportunitat de veure i conèixer coses i llocs nous. Tractar amb la gent m'agrada molt, i sobretot quan hi ha algú que s'alegra de veure una conductora al volant”.

Aquesta és una feina en què es treballa els caps de setmana i compaginar la vida laboral i personal no ha estat fàcil per a l’Esther. “L'empresa intenta posar-t'ho el més fàcil possible dins de les seves necessitats. Com que ja tinc certa antiguitat a l'empresa, tinc una franja horària que, més o menys, m'ajuda a compaginar bé la vida familiar amb la laboral”. Però és optimista i ens diu que “si continuem lluitant, trobarem la fórmula en què tots sortim guanyant, l’empresa, el treballador i la família”.

Tanca la presentació explicant-nos que  juga a pàdel: "M'entreno un cop per setmana i a part intento jugar algun partit cada mes. M’encanta relacionar-me amb gent, reunir-me amb amics i familiars, perquè la nostra professió és molt solitària, vas amb molta gent, però interactues molt poquet i també m’agrada anar a les fires artesanals, als mercats medievals i passejar pels carrers de les localitats on es fan”.

Col·loqui TMB en femení. La visió de la dona treballadora

Dilluns 7 de març, a les 12 del migdia, al vestíbul de l’estació de metro d’Universitat de la línia 2, se celebrarà un col·loqui amb sis dones treballadores de TMB i representants de professions vinculades a entorns masculins que ens parlaran de com és treballar en un entorn on la majoria de companys són homes, dels seus reptes diaris, i de quina és la seva visió de futur.

T’hi esperem!

Mira el vídeo de l'Esther

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB