Diumenge, 5 d'abril de 2020

Època de refredats

 

Època de refredats / COIB

Època de refredats

Una de les pors més comunes a l’hivern és la de refredar-se. I és que a vegades sembla un peatge inevitable a pagar per passar els mesos més freds de l’any.

Redacció - Personal d’infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi d'Infermeria de BCN / 19.01.16 - 12:20h

Tot i així, podem posar les coses difícils als refredats, grips i altres malalties respiratòries infeccioses seguint algunes pautes com ara mantenir una dieta rica en vitamines, especialment la vitamina C, que trobem en aliments com els cítrics, el bròquil, les maduixes, els pebrots verds o les cols de Brusel·les. 

No hem d'oblidar, a més, que les malalties respiratòries infeccioses es transmeten  a través de l'aire, per aerosols o microgotes que les persones segreguem en respirar, parlar i, evidentment, en tossir o esternudar. 

Per això, és important evitar espais molt concorreguts, especialment aquells on haurem d'estar amuntegats amb altres persones. També és important rentar-se sovint les mans i no tocar-se els ulls, el nas ni la boca si per exemple acabem d'agafar-nos a la barra de l'autobús o el metro i no ens les hem pogut rentar.

Prevenir la propagació

Si malauradament fent tot això no aconseguim escapar-nos-en i ens refredem, és molt important que no propaguem la infecció que hem agafat. És molt senzill: evitem espais concorreguts i cloguem parcialment la boca quan tossim o esternudem. 

Si tenim febre, hem de tenir en compte la fase en què ens trobem. Si tenim calfreds, estarem en la fase àlgida de la febre: haurem de limitar l'activitat física i evitar els canvis de temperatura. Hauríem de mantenir una temperatura ambiental a casa i/o a l'oficina d'entre 21 o 22 graus. Cal tapar-se bé, beure molt de líquid i fer dieta tova, ja que tot això ens ajudarà a passar abans la febre. 

Si per contra no tenim calfreds, ens trobarem en el que s'anomenen les fases d'altiplà i declinació. En aquests casos, a més del que hem dit abans, haurem d'evitar l'excés d'abric, mantenir la roba seca i hidratar-nos amb aigua i sucs.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB