Dissabte, 24 d'octubre de 2020

Control de pes

 

Imatge pomes / AECC

Control de pes

En la nostra dieta diària és important controlar què mengem, però també quant mengem. Portar una dieta sana i equilibrada i mantenir un pes normal pot ajudar-te a reduir el risc de patir diversos tipus de càncer.

Servei de Prevenció-Medicina del Treball, en col·laboració amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer, AECC / 20.04.16 - 13:18h

Volem aplanar-te el camí per aconseguir-ho, amb informació precisa i alguns consells senzills, perquè de manera gradual aquests hàbits saludables s'integrin completament en la teva vida.

Cada vegada donem més importància a l'alimentació com un hàbit que pot influir sobre la salut. En aquest sentit, és imprescindible manejar informació adequada sobre aquest tema, amb l'objectiu de conèixer exactament alguns aspectes importants. Et presentem algunes de les creences més comunes en la relació de l'alimentació amb el càncer:

  • Una dieta diària rica en fruites, verdures i hortalisses, al costat de l'exercici físic regular, són hàbits protectors davant del càncer. Veritable.
  • Hi ha aliments que prevenen el càncer. Fals. Els aliments per si sols no prevenen el càncer, sinó que afavoreixen una reducció del risc de desenvolupar càncer.
  • Per contra, l'alcohol, els greixos, les carns vermelles, la brioixeria industrial i els aliments cremats es confirmen com a facilitadors de la malaltia. Veritable. Se n'ha de fer un consum ocasional.
  • El te verd, la soia, les baies de Goji o alguns suplements vitamínics prevenen el càncer. Fals. 
  • La dieta vegetariana és la més sana. Fals. Una dieta omnívora equilibrada és igualment saludable. 
  • Els aliments transgènics guarden relació amb l'aparició de càncer. Fals. No s'ha demostrat científicament aquesta relació. 
  • L'obesitat augmenta el risc de patir càncer. Veritable. Sobretot determinats tumors com els de còlon, endometri i recte, entre altres.
 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB