Logo Transversal / TMB
Logo Transversal / TMB

Conferència a la Sala Gaudí “Història del Metro Tranversal”

Dins dels actes de commemoració del 90 aniversari del Tranversal, l'associació d'amics del metro Andana Central durà a terme una conferència, oberta a tots els públics, sobre la història d'aquesta històrica línia de metro.

Redacció / 31.10.16 - 08:10h

El dijous 10 de novembre a les 17.30 hores, a la Sala Gaudí, Ramon Carbó Ferré, president d'Andana Central entitat vinculada a la Fundació de TMB i FGC, farà una conferència sobre la història del Metro Transversal amb motiu del seu 90 aniversari.

La sessió tindrà una durada d'una hora i mitja aproximadament i inclourà el naixement del Transversal, les seves prolongacions al llarg dels anys, el material mòbil amb les diferents sèries de trens, les característiques de les estacions, etc. També farà referència als treballadors de la companyia d'aleshores: taquilleres, motoristes, etc., i parlarà del paper de la dona treballadora al Transversal. La conferència es tancarà tocant el tema de la part social de l'empresa, les Escoles del Metro, el Círculo Social, etc.

El primer tram del Transversal, entre la Bordeta i la plaça de Catalunya, es va inaugurar el 10 de juny del 1926 i comptava amb nou estacions: Bordeta, Mercat Nou, Sants, Hostafrancs, Espanya, Rocafort, Urgell, Universitat i Catalunya.

Conferència “Història del Metro Tranversal” a la Sala Gaudí, el dia 10 de novembre a les 17.30 hores.

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB