Dimecres, 20 d'octubre de 2021

Compromesos amb la lluita contra el càncer, i amb molt més

 

Les cinc causes solidàries proposades / Pep Herrero

Compromesos amb la lluita contra el càncer, i amb molt més

L’any 2011 deixa un balanç molt positiu pel que fa a l’activitat social de la companyia, tant per la quantitat d’accions realitzades com per l’impacte en benefici de col·lectius desafavorits, la mobilització de treballadors voluntaris i la recaptació de fons.   

Albert Piqué - Raquel Díaz / 30.03.12 - 13:11h

Seguint les línies marcades dins del Pla director de cooperació i solidaritat, l’any 2011, tot i l’entorn econòmic desfavorable, ha deixat unes xifres molt sòlides pel que fa al compromís social de TMB i dels seus treballadors amb les causes socials. El balanç és molt positiu, també pel que fa a l’impacte econòmic, centrat en la contractació o compra de productes a proveïdors socials, per la donació d’actius en desús i per la recaptació de donacions, tot plegat per import de gairebé 273.000€.

S’han mobilitzat 548 voluntaris, que han donat suport a les diverses accions que s’han realitzat, com els 43 serveis solidaris per a la mobilitat, dels quals s'han beneficiat més de 1.600 persones.

Durant l’any 2011 s’ha batut el rècord pel que fa a les crides de voluntariat, que han arribat a la xifra de 52, dues per sobre les registrades l’any passat, amb 33 entitats de caràcter social implicades, més del doble del 2010.

Una de les accions més impactants que es van fer va ser una recollida solidària de llibres a benefici de l'ONG Filòlegs Sense Fronteres, que es dediquen a fomentar la lectura entre els presos de parla hispana a les presons de tot el món. En aquesta acció es van obtenir 6.400 llibres.

Tria la teva causa

L’any 2011 també ens deixa el naixement de Tria la teva causa, un projecte solidari que té intenció de ser continuista, i que busca que siguin els mateixos treballadors els que decideixin la causa solidària a la qual volen que l'empresa doni suport.

Per fer-ho es va prendre com a referència els dies internacionals o setmanes temàtiques relacionades amb qüestions d’àmbit social, des del mes de juny  fins a finals d’any. Així doncs, la lluita contra el càncer i contra la fam i la pobresa, els drets dels infants, la discapacitat i la gent gran van ser les causes proposades. En la tria hi van participar gairebé 2.000 treballadors, dels quals una gran majoria va optar per la lluita contra el càncer, que va ser la causa solidària 2011.

Conjuntament amb les catorze entitats que treballen en la lluita contra el càncer –tretze integrades a la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer i l’Associació Espanyola Contra el Càncer– es va dissenyar un conjunt d’accions per a l’últim trimestre de l’any. L’octubre va ser el mes de la prevenció i els hàbits de vida saludables i es van fer accions com ara la distribució de fruita en centres de treball i estacions de la xarxa de metro, o la construcció, coincidint amb el Dia Internacional del Càncer de Mama, d’un llaç gegant de color rosa format per post-its on els treballadors i usuaris escrivien els seus desitjos contra el càncer.  

El novembre tenia per lema “El càncer es pot curar”, i tot i la pluja que queia, el diumenge 6 de novembre un grup de treballadores de TMB van participar en la Cursa de la Dona contra el Càncer. També el mateix mes, la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia va protagonitzar una acció informativa sobre la donació de medul·la òssia, que es va saldar amb molt bons resultats.

Tres mesos, tres objectius

Desembre va ser el mes dedicat al càncer infantil i al suport a les famílies, i es va iniciar amb una recapta de diners entre els treballadors per a la lluita contra el càncer i va tenir continuïtat amb una venda de gorres solidàries de l’Associació AFANOC de càncer infantil, protagonitzada pel Mag Lari. Per cloure les accions, la campanya de Nadal de TMB va estar protagonitzada per un Pare Noel i un nen que havien passat per un càncer i que junts ens feien reflexionar sobre aquesta malaltia i ens instaven a col·laborar en la recapta de fons per a la lluita contra el càncer.

En tres mesos es van fer 10 activitats en les quals van col·laborar 96 voluntaris de TMB i hi van participar d'alguna manera gairebé 30.000 persones. Es va assolir la xifra de 9.000 euros de recaptació, que es van donar a les entitats, les quals es van comprometre a seguir treballant amb el mateix rigor i il·lusió que fins ara i van voler agrair als treballadors i a TMB la seva implicació. 

Tria la teva causa 2012

Els propers dies s’iniciarà el procés per triar la causa d’aquest any. La metodologia serà molt similar a la de l'any passat i els mateixos treballadors, amb els seus vots, decidiran quina causa centrarà l’acció social de TMB per aquest any.    

Repartiment de fruita a l'estació de Diagonal / Miguel Ángel Cuartero
Repartiment de fruita a l'estació de Diagonal / Miguel Ángel Cuartero
Acte de presentació de Mou-te contra el càncer / Miguel Ángel Cuartero
Acte de presentació de Mou-te contra el càncer / Miguel Ángel Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB