El Club Atlètic TMB corre pel Dravet

Més de cinc-cents corredors, molts dels quals membres del Club Atlètic TMB, recorreran en 23 dies els més de 24.000 quilòmetres necessaris per enllaçar 14 centres de recerca amb projectes sobre la síndrome de Dravet

Redacció / 22.06.22 - 08:27h

El Club Atlètic TMB ha decidit que els seus passos tinguin un sentit solidari.

De l’1 al 23 de juny, la majoria dels membres del club han decidit unir-se a l’Associació Esportiva Jo Corro pel Dravet i col·laborar a fer els quilòmetres necessaris per unir els catorze centres d’investigació de tot l’estat espanyol vinculats a la investigació d’aquesta síndrome, una de les síndromes epilèptiques més greus existents, que té un 16% de mortalitat.

Cada cinc quilòmetres recorreguts es converteixen en una papallona i cada papallona té un preu de 5 euros. Pots col·laborar en l’ajuda a la investigació comprant papallones. Tots els diners recaptats es destinaran a la recerca sobre la síndrome de Dravet i l'epilèpsia refractària.

El Juan, que treballa a Material Mòbil del CON d’Horta, acostuma a col·laborar en accions solidàries; de fet ja havia col·laborat anteriorment amb aquesta associació, i ja porta 160 km recorreguts pel Dravet.

La Lídia, que és agent d’atenció al client de la línia 5 de Metro, quan finalitzi la causa, el 23 de juny, haurà fet uns 160 km i col·labora amb la causa solidàriament per ajudar a fer visible aquesta malaltia i aconseguir diners per a la investigació.

La síndrome de Dravet, també coneguda com epilèpsia mioclónica severa de la infància (SMEI), és una encefalopatia epilèptica del desenvolupament d'origen genètic i s'enquadra dins de la família patològica de les canalopaties, ja que aproximadament el 80% dels pacients afectats presenten una mutació en el gen SCN1A. És una de les síndromes epilèptiques més greus que existeixen.

L'edat d'aparició de la malaltia se situa entre els 4 i els 12 mesos de vida. Es caracteritza per convulsions clòniques o tonicoclòniques generalitzades o unilaterals de durada prolongada, tant en un context febril com a vegades en absència de febre.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB