Dijous, 25 de febrer de 2021

Canvi als bitllets de l’euro

 

Bitllet de 5 euros nou

Canvi als bitllets de l’euro

El Banc Central Europeu (BCE) i els bancs centrals nacionals de l’Eurosistema introdueixen una segona sèrie de bitllets en euros.

Albert Piqué / 02.05.13 - 15:31h

La nova sèrie sha anomenat 'Europa', personatge de la mitologia grega que ha donat nom al nostre continent. El retrat apareixerà a la marca daigua i lholograma dels nous bitllets. La posada en circulació es realitza de manera gradual al llarg de diversos anys, començant pel bitllet de 5 €, que començarà a circular el maig del 2013.

La sèrie Europa és resultat dels avenços realitzats en làmbit de la tecnologia de bitllets des de la introducció de la primera sèrie fa més de deu anys. Els elements de seguretat shan millorat i incorporen la marca d’aigua, un holograma diferenciat de l’anterior sèrie, relleus que permeten a les persones amb dèficits visuals identificar-los amb facilitat, i el número que identifica l’import del bitllet és més gran i contrastat, fet que contribueix així a incrementar la seguretat dels bitllets.

Els nous bitllets són una evolució, tot i que mantenen el disseny de la primera sèrie i mostren els mateixos colors dominants. Distingir-los dels de la primera sèrie serà fàcil. Els bitllets de la sèrie Europa tindran les mateixes denominacions que en l’anterior: 5 €, 10 €, 20 €, 50 €, 100 €, 200 € i 500 €, i sintroduiran en ordre ascendent, de manera que el bitllet de 5€ serà el primer.

Inicialment, els bitllets de la primera sèrie circularan en paral·lel amb els nous, però es retiraran gradualment de la circulació, i transcorregut un temps deixaran de tenir curs legal. La data en què els bitllets de la primera sèrie deixin de tenir curs legal sanunciarà amb una antelació suficient. No obstant això, els bitllets de la primera sèrie mantindran indefinidament el seu valor, i poden ser canviats durant un període il·limitat als bancs del països de l’Eurosistema.

Per tal que el públic conegui millor la sèrie Europa, el BCE i les autoritats competents de cada país duran a terme una campanya informativa sobre la sèrie Europa en tots els països de la zona de leuro.

Durant el mes de maig i les primeres setmanes del mes de juny, s’adaptaran totes les màquines de venda de bitllets de la xarxa de metro. Les màquines que ja acceptin els nous euros se senyalitzaran de tal manera que siguin fàcilment identificables. 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB