La plataforma digital TMBenestar, finalista del repte d'intraprenedoria de TMBinnova
2 companys i 1 companya de TMB han ideat la creació d'un nou entorn digital que pretén assolir hàbits saludables a la plantilla per reduir l'absentisme laboral a través d'una àmplia oferta integral de serveis de wellness.
Comencem una sèrie d’entrevistes als grups que han arribat a la fase final del nou repte d’intraprenedoria de TMB. L'Oriol Pallarès, en David Pujades i la Montse Rodríguez, tots tres del departament d'Estratègia i Projectes de Màrqueting de la Direcció de Màrqueting i Negocis Corporatius, han proposat un nou espai digital amb l'objectiu d'aconseguir implementar hàbits saludables a tota la plantilla de TMB que contribueixin al seu propi benestar. La nova plataforma digital està pensada per oferir un servei integral de salut on el personal de TMB es pugui connectar per accedir a diferents recursos. D'aquesta manera, TMBenestar, pensada per estar constantment actualitzada, pot aportar grans beneficis a la vida personal i laboral de les persones.
El repte d’intraprenedoria 2023, combatre l’absentisme laboral
L'edició d'enguany aborda un tema transversal com és l'absentisme amb la intenció de buscar estratègies per prevenir i conscienciar, reduir l'impacte sobre el servei i les persones i fomentar també la cultura del treball en equip. La creació d'aquesta plataforma wellness corporativa és una de les cinc propostes que ha arribat a la fase final i que aspira a ser la idea guanyadora del repte d'intraprenedoria de TMBinnova.
Les cinc propostes finalistes competeixen entre elles per fer-se un lloc a la final que se celebrarà el pròxim dimecres 8 de maig a la Sala Meier del MACBA, on es donarà a conèixer l'equip guanyador d'aquesta edició.
Parlem amb l'Oriol, en David i la Montse, els creadors d'aquesta innovadora proposta.
Primer de tot, enhorabona per arribar a la fase final! Aquesta era la vostra primera vegada participant en un procés d'innovació?
No. Tots tres, hem estat activament vinculats a les iniciatives d'innovació desplegades per part de TMBInnova. En aquest sentit, tant la Montse com l'Oriol som agents d'innovació de la companyia i, a més, tots tres hem participat en diferents iniciatives com la Mentoria d'idees del repte d'innovació de l'anterior edició i la participació en la Hackató del 2023, entre d'altres.
Ens podríeu explicar breument la vostra proposta? Quin creieu que és el vostre punt diferencial?
Amb TMBenestar volem donar accés a tots els empleats i empleades a un entorn digital on es fomentin hàbits saludables en matèria de salut física, nutricional, mental / emocional, social i financera. L'objectiu és millorar el benestar general i l'estat de salut de tothom. Partint d'aquesta premissa, tenim el convenciment que la millora en l'estat de salut tindrà un impacte positiu directe en la reducció de l'absentisme.
Com estarà organitzada la plataforma TMBenestar?
En aquesta plataforma els treballadors i treballadores gaudiran de recursos i serveis a través de diferents mòduls com salut física, que implica accions com classes en directe de yoga, pilates o steps; salut nutricional, amb receptes de plats saludables per dinar a la feina i a casa tenint en compte intoleràncies; salut mental, amb masterclass de psicologia, mindfulness i meditacions guiades; salut social amb activitats de teambuilding, i salut financera, amb consells d'estalvi i consells d'inversió.
La plataforma tindrà recompenses pels treballadors i treballadores més actius?
Sí, la plataforma inclourà gamificació de tal manera que els empleats i empleades que més la facin servir tindran accés a premis i recompenses per tal de fomentar-ne l'ús.
Com heu viscut el procés de creació i preparació de cara el repte d'absentisme?
En el nostre cas vam seguir un procés lleugerament diferent de l'habitual. En lloc de tenir una idea molt clara i a partir d'aquí muntar un sistema per tirar-la endavant, vam començar establint l'equip. Tots tres teníem clar que volíem participar en l'edició d'enguany i volíem aportar alguna idea pel que vam decidir ajuntar-nos i començar a explorar possibilitats.
I com ho vau resoldre?
Doncs, un cop configurat l'equip vam treballar en una pluja d'idees, on cadascun de nosaltres i sense cap mena de limitació vam aportar possibles iniciatives que ajudessin a combatre l'absentisme. En van sortir bastants, però havíem d'enforcar-nos. Vam establir un sistema de puntuació on nosaltres mateixos valoràvem cada idea. D'aquí en vam seleccionar tres i, passats uns mesos i bastant feina, tenim la sort de ser-hi a la fase final.
Què ha significat per vosaltres, després de rebre tantes propostes, estar seleccionats entre els 5 finalistes? Us ho esperàveu?
Arribar a la fase final, per nosaltres ha sigut la recompensa a la feina i l'esforç d'aquests mesos. Estàvem convençuts que les idees que plantejàvem eren d'interès i que aportaven un enfocament interessant a l'objectiu de combatre l'absentisme, però inicialment no comptàvem en arribar fins a aquesta fase final.
Recomanaríeu a la resta de companys i companyes participar en reptes futurs?
Per descomptat! Recomanem a qualsevol company i companya que participi, no només en el repte anual d'innovació interna, sinó també en altres iniciatives que puntualment tenen lloc per aportar un punt de vista diferent i poder contribuir a la millora de TMB.
Més informació al web de TMBinnova.